Az őrült egy olyan helyen és olyan esemény alkalmával, ahol van biztosítás, néhány méterre volt Erdő Pétertől és más főpapoktól, közjogi méltóságoktól és a magyar katolicizmus legszentebb ereklyéjétől. Okozhatott volna nagyobb kárt is. Legalább van Gondviselés.

A “Szijjártó” természetesen rövidítés, tulajdonképp egy robotprogramról van szó, aminek a zseléshajú fiatal az elsőszámú csatolt perifériája, de vannak mások is. (Talán még emlékszik valaki rajtam kívül arra a menetrendre, hogy vasárnap délutánonként, amikor a rendes hírmunkások kezdtek beszállingózni a szerkesztőségekbe, és még szűz volt a hírrovat, dr.Cser-Palkovics András, Fehérvár nagy fia, a médiatörvény egyik szerzője – aki nem hiszi, kap egyet a pofájába – mondott valami gorombaságot, míg Szijjártó a megérdemelt pihenését élvezte, a kormányoldal feljháborodott, és már volt is belpolitika.)

Szóval Szijjártó erre az eseményre, ha Gyurcsány alatt történik, minimum a következőket mondta volna: bohóckormány, vallásháborút folytat a magyar emberek ellen (ja, emlékezzünk a Barangó-epizódra is), alkalmatlan a kormányzásra, mert szétverte a nemzetbiztonsági és a rendészeti apparátust (hoppá, pont ezt mondta visszamenőleg tegnap Kövér), ő a felelős a magyarság legszentebb, ezeréves ünnepének megszentségtelenítéséért, a vallás és a hagyomány meggyalázásáért, nyilvánvaló a szándékosság, csak rombolásra képesek stb.

A cselédmédia a hat kézfogás elve alapján napok alatt kiderítené (pontosabban azt mondaná, hogy “birtokába juttottak olyan dokumentumok, amelyek egyértelműen bizopnyítják”, hogy a Szálak Gyurcsányhoz Vezetnek. (Ez még így is megtörténhet , csak az a gáz, hogy ugyanattól kéne most birtokába jutnia, aki képtelen lett volna megvédeni Erdő Pétert, a Szent Jobbot stb.) Mindenesetre garantálható (máris látszik), hogy a fenti jelzőkből a cselédmédiának a a meglágyult agyú kommentkurucoknak semmi sem fog eszükbe jutni. Soha. Úriember vagyok, nem fogadok.

Az viszont tény, hogy ha Szijjártó ugyanezt Gyurcsány alatt elmondta volna, nagyrészt igaza lett volha. Most már el se mondaná, legalább ennyivel rosszabb a helyzet.

Utóirat: Érdeklődéssel várom, hogy az ellenzéki pártok közül melyik fogja – nem szijjártósan, de a hagyománynak, vallásnak és ünnepnek kijáró méltóságteljes védelem szellemében, a jó kormányzás alapjainak ismeretében – elmondani a fentiek civilizált és indokolt változatát. Erre sem fogadok.