Deutsch Tamás  egy használhatatlan figura, akinek valami okból mindig alája tolnak valamit, és emiatt politikusnak képzeli magát. Alapjában véve nem csinál mást, mint Szijjártó vagy Kovács Zoltán, előadja a kötelező ellenségfikázást, lekommunikálja az értelmetlen erőszakoskodások nemzetközi visszahatását. Csak míg Szijjártó és Kovécs (megközelítőleg) faarccal csinál hülyét magából, DT lazára igyekszik venni a fazont, amivel bizonyítja, hogy vénségére sem tanult meg semmit a politikusmesterségről. És ez szöget üt az ember fejébe: Szijjártóról még érteni lehet, miért tartja Orbán, de Deutsch akciói fölöslegesek, úgy okoznak kárt, hogy semmi funkcionalitásuk. Szóval: miért?

Az egyik lehetséges magyarázat az, hogy Orbán szereti, és ezért tol alája mindig valamit. Haveri hűség a régi időkből. Ami szép dolog lenne, de aggasztó, mert DT már túl van azon a ponton, ahol elemi normalitással nem lehet érzékelni a kártevését. Ez után a tweet után például prompt vissza kéne hívni az EP-ből. Ha szabad jósolnom: nem fogják.

A másik magyarázat az lehet, hogy Deutsch, aki kezdettől benne van a legbelső brancsban, olyan dolgokat tud a hősi időkből (1988-1998), amiket ha kikotyogna, Orbán és Kövér már nem tudna kimagyarázni (székház, “megfigyelési ügy” és még ki tudja, micsoda). Ezek olyan bűnök, amiket már rég agyonbagatellizáltak és belefullasztottak a bíróságokkal és bizottságokkal való játszadozásba, és nyilvánvalóan már rég annyira lenyomtak a felejtésbe, hogy számukra még nem is léteznek, de ez a tökfilkó itt van eleven emlékeztetőnek, Úgyhogy mindig puhára esik.