Az abszolút szakértői csoporthoz tartozó Pásztörperc szerint (lásd kommentjét) az újonnan termelődő lúg a 10/A tározóba megy.

Nem tehetek róla, de mivel elég határozott képem van az uralkodó politikai elit összetételéről, hátteréről és moráljáról, én rosszabb hiszemű voltam a vincentes poszt kiváló és objektív szerzőjénél.

És akkor itt van ez.

Linkre kattintani és ezer karakternél hosszabb szöveget olvasni nem szeretők kedvéért:

“Csőrendszereken keresztül, hatalmas habot verve folyik egy árokba a vörös lé. Ottjártunkkor négy ilyen csővezetéket láttunk. Két kisebb átmérőjű folyamatosan üzemelt, de a helybéliek szerint éjszakánként a jóval nagyobb csövön is folyik a maró lé egy ideiglenes árokba. (A helyszínen készült képeket megtekintheti a főképre kattintva.)

A tározók mellett hatalmas tartályokból, műanyag csöveken át folyamatosan savat adagolnak a zavaros vegyülethez. Ennek átható sósav-szaga jól érezhető a közelben. A savazott lúg ezt követően egy átfolyón jut arra a területre, ahol markológéppel gipszet adagolnak hozzá, majd az így előállított – biztosan nem ártalmatlan – oldat egyenesen a Tornába folyik.”

Mármost ebből vagy monstre helyreigazítási vagy egyéb per lesz, és az Magyarországon nem szokta eloszlatni a gyanút, vagy nem, és akkor igazolódik a gyanú.

Szóval még egyszer: mi a rossebnek is volt ez az egész a kínai dolomitfallal, légtérzárral, szájzárral, vésztörvénnyel, államosítással, Illés prófétával?

És az apjuk faszát – nem a kormánycselédeknek, azok menthetetlenek, de az “objektív” sajtó egész bamba többségének, amiért nem képesek rákérdezni, hogy mi folyik itt mégis, és megírni, hogy kik ezek valójában.

Szalai Annamáriának minden meg van bocsátva.

Ui. Azért ismerni kéne a vegyület szó jelentését, legalább.