Nem mórikálom magam, bevallom szerénytelenül, hogy néha fölöslegesnek érzem a blogolást, éspedig azért, mert azokban az években, amik a mostani állapothoz vezettek, pontosan és részletesen megírtam, hogy miért ilyen a mostani állapot. Így jártam az UD Zrt.-vel is. Most, hogy feltették az újabb hangfelvételeket a YouTube-ra, és az érdeklődő törpe kisebbség a cég sajátos módszerein meg az OTP-MOL duóhoz fűződő intim kapccsolatán hüledezik, nem tudok mást tenni, mint hogy belinkelem és beidézem idevágó posztomat (a többi az UD ZRT.-botrány címkére kattintva elérhető):

Politikai leszámolásról is szó van, persze. De nem csak. És talán nem is főleg. Gondoljuk meg: a Fidesz-kormány idején magas nemzetbiztonsági állásba emelt III/III-as tiszt (és szintén állambiztonsági iskolázottságú kollégája) által vezetett magáncég, amelyik rendszeres kapcsolatban van a Fidesz szakpolitikusaival, és egyszer-máskor politikai témájú megbízást is kap (nem kevesebbet, mint hogy nyomozzanak Laborcra), hiába totyog, hápog stb. úgy, mint egy kacsa, azaz egy pártnak dolgozó árnyék-titkosszolgálat,

ha kiderül, hogy egy pártnak dolgozó árnyék-titkosszolgálatnak rendelkezése volt az ország két legnagyobb, stratégiai, nemzetközileg is terjeszkedő magáncégének bizalmas adatai felett, akkor összedől a világ. Ennyi.”

A leszerelt III/III-as tisztek által vezetett (egyikük most a katonai elhárítás második embere) “biztonsági” cég (amit nem mellesleg Pintér mostani belügyminiszter hozott a képbe), azaz a feljelentők és fideszes üzletefeleik/támogatóik szemszögéből Dávid Ibolya, Szilvásy, Laborc kinyírása csak kellemes melléktermék. A lényeg az, hogy totál neutrálissá, érdektelenné, politikailag nemlétezővé kell tenni a cég és az OTP-MOL duó kapcsolatát, mert ha ez a hazai, pláne a külföldi nyilvánosság számára érdekessé válik, olyan csapás éri a reputációjukat, hogy abba beleroppan a magyar gazdaság.

Az új videók csak kiszínezték ezt a képet, A szűkkörű érdeklődő közönség (a videóknak szerény négyjegyű látogatásszáma volt a YouTube-on) jól elszörnyülködik az illusztris üzletfelek maffiastílusán, de figyeljük meg: a nagy médiában az egész ügy úgy bele lesz fullasztva  a csöndbe és az “ugyan már, mi ebben a különleges”-be, mint annak a rendje.