Nov. 22. http://hirszerzo.hu/belfold/20101122_kiskunlachaza_itelet

Első fokon a Pest Megyei Bíróság 19 évre ítélte P. Józsefet (nem cigány), aki 2008. novemberben Kiskunlacházán megerőszakolt és megölt egy 14 éves lányt.

Nov 16. http://index.hu/belfold/2010/11/16/pert_nyert_a_kiskunlachazi_polgarmester_a_jogvedokkel_szemben/

A Fővárosi Bíróság hatályon kívül helyezte az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2010. januári határozatát, miszerint dr. Répás József kiskunlacházi polgármester megsértette az egyélyegyenlőségről szóló törvényt, amikor a helyi szóbeszéd alapján, még a rendőrségi vizsgálat előtt egyértelmű utalást tett rá, hogy a tettes cigány volt.

*

Járulékos tények: dr. Répás Józsefet mint független jelöltet az idén fölényesen újra megválasztották polgármesterré. Ügyvédje dr. Balsai Szabolcs, a Budaházyt stb. védő Nemzeti Jogvédő Alapítvány munkatársa, dr. Balsai István fia. Az NJA egyik fő témája 2006 ősze, Balsai István pedig a 2006. őszi események kivizsgálásával megbízott miniszterelnöki biztos. Jelenleg ott tart a vizsgálatban, hogy törvénnyel semmisnek nyilváníttatna minden olyan ítéletet, amit csak rendőrsi jelentések alapján hoztak, megkülönböztetés nélkül hazugnak minősítve a bűnüldöző szervet, és ennélfogva megkülönböztetés nélkül, automatikusan ártatlannak minden rendbontót.

*

Megjegyzéseim:

1. Eleget szidtam ebben a blogban cigányügyben is a jogvédőket, de amit a lacházi polgármesgter csinált, az mindenképpen gáz.

2. Jellemző, hogy az esélyegyenlőségi törvény megsértését panaszolják föl, ugyanis hiába meríti ki az aktus tökéletesen a közösség elleni izgatás (Btk. 269. §) tényállását, a büntető eljárásra Magyarországon semmi esély.

3. Civilizált országban egy ilyen közszereplő még akkor is megszégyenülne, ha a tettes a megjelölt kisebbséghez tartozott volna,  de ha kiderül, hogy még csak nem is, akkor lemondana anélkül, hogy bárki beperelné. Nem hogy visszaperelne.

4. Teljesen sablonszerű, hogy a “mérsékelt jobboldaliként” elkönyvelt (valójában őslezsákista) jogász-politikus fia a Jobbik fővonalánál szélsőségesebb NJA embere. A Fidesz, a Jobbik és a még kijjebb lévő csoportok között sohasem ideológiai vagy értékbeli, mindig csak taktikai volt a választóvonal.

5. Ahogy Répás ügyében nem játszott a józan ész, az elemi decencia, a felelősségtudat stb., ugyanúgy a 2006. őszi események “kivizsgálásában” és a rájuk következő jogi lépésekben sem lehet ilyesmiket várni.

6. Mivel az egész vizsgálat láthatóan egy összeesküvéselmélet-rendszer igazolására fut ki, a véleményszabadság jegyében egyelőre én is közölhetem (nem először) azt az összeesküvés-elméletemet, hogy a 2006. őszi események mögött valójában egy állambiztonsági frakció Gyurcsány-ellenes provokációsorozata van, aminek a Fidesz ugyan nem mozgatója, de minimum a haszonélvezője. És azon a jogi színvonalon, ahol Répásról be lehetett bizonyítani, hogy nem sértett semmilyen törvényt, sőt egy derék, becsületes ember, akinek folt esett a hírnevén, simán be lehet bizonyítani azt is, hogy szemkilövető bolsik stb.