http://hirszerzo.hu/belfold/20101107_kanada_bevandorlas_problema#rss

Balog Zoltán kisebbségügyi államtitkár Kanadában járt, nem egészen tudni, miért pont most és milyen céllal, a lényeg, hogy a Csendes-óceán mellől azt nyilatkozta telefonon a nemzeti hírügynökségnek:

“Most azon dolgozunk, hogy a jó hírünk megmaradjon, mert a Magyarországról származó bevándorlási boom kezdi elhomályosítani a pozitív képet”.

Amit az mti garantáltan nem kérdez meg, úgyhogy megkérdezem én:

1. “a Magyarországról származó bevándorlási boom” – ez milyen nyelv?

2. Miféle “jó hírünk”?  Fogalmának sem tetszik lenni, hogy milyen rossz a hírünk, és ezen az Ön forradalmi kormánya semmit se javított?

3. “Kezdi”? Egyrészt lásd 2. Másrészt, megint: tényleg nem tetszik tudni, hogy az ezredfordulón már volt egy ilyen “boom”? Akkor kellett piszokul sorbaállnom vízumért a kanadaiaknál, egyelték a jelentkezőket, mint a répát, és csak azért kaptam vízumot, mert a hivatalnok primitív elutasító érveire dühös levelet írtam a nagykövetnek. Ez a mostani hullám és a kanadai morcogás már csak szelíd utánérzés.

4. Nem vagyok cigánybűnözés-ügyben ortodox pc-hívő, de a “bűnüldözési együttműködés” tényleg azt jelenti, hogy Tiszteletes Úr szerint Kanadába a bűnöző cigányok mennek? És ha együttműködik a magyar rendőrség a mountie-kkal, netán idejönnek rendet csinálni a Nyolcba vagy Szabolcsba, akkor elapad a  (Kanadának btw meg se kottyanó) havi 100-as “özön”? Amellett hogyan óhajtja elintézni, hogy a kanadai hatóságok megoldják a nemcigány és a cigány (= /eszerint/ bűnöző) bevándorlók elkülönítését? Racial profiling? Akkor meg kell jegyeznem, hogy a Magyarországról jövő cigányok ránézésre, kanadai szemmel nagyon nehezen különíthetők el bizonyos ázsiai etnikumoktól, amiket gond nélkül beengednek, de speciel a magyarországi nemcigány bevándorlók egy részétől is. Egyébként ha ott megkapják a letelepedést, és úgy bűnöznek, akkor a kanadai bűnüldözéshez semmiféle magyar segítség nem kell. Ne tessék már más országok szerveit hülyének nézni. (Amúgy lásd az előző idevágó poszt végét: http://konzlib.blog.hirszerzo.hu/entry/16704.)