Ennyit lehet tudni az alkotmányozók szándékairól:

http://hirszerzo.hu/belfold/20101028_uj_alkotmany_vasarnap

Megjegyzéseim:

1. Abortusztilalom = illegális magzatelhajtás + osztrák, szlovák, román klinikák fellendülő forgalma, kinek mire telik.

Abortusztilalom ma már =/= több gyerek, Ratkó Anna halott. A lengyeleknél a termékenységi ráta kisebb, mint Magyarországon.

2. Ha a vasárnap kötelezően és alkotmányosan a pihenés napja, akkor nemcsak a boltokat kéne zárva tartani, hanem a vendéglőket, kocsmákat is, továbbá le kéne állítani a távolsági és a tömegközlekedést, meg az áramszolgáltatást, ugyanis ezek fenntartásához igen sok embert kell megfosztani az alkotmányos pihenésüktől. (Btw Magyarországon a nők tömeges munkába állásától a kiskereskedelm privatizálásáig, azaz pontosan a Rákosi. és Kádár-időkben állandó panasz volt, hogy mért nincsenek nyitva az üzletek vasárnap.)

3. A kiskorúakra tekintettel nem mondom meg, hogy mit csináljanak a felsőházukkal.

4. Erdő Péter igazán megmondhatná ezeknek a majmoknak, hogy katolikus papok (beleértve a püspöki kart) sem alsó-, sem felsőháznak nem lehetnek tagjai, a világi hatalomban való minden részvételt tilt a kánonjog.

Persze lehet, hogy ez csak cirkusz a népnek, és valahol tényleges szakértők dolgoznak az új alkotmányon, elemi élet- és jogismeret birtokában, de ha Orbánék-Semjénék ezt is titkolják a nép elől, akkor miféle alkotmányosságról lehet is beszélni?

És végül: nem egészen értem, hogy ha ilyen lesz az új alkotmány, akkor mi ez a nagy felhajtás pont a khm, rugalmas Alkotmánybíróság védelmében arra a pár hónapra.