Egyszer, ha ráérek, összeállítást készítek 2007 áprilisa óta bevált jóslataimból, addig tessék csak nyugodtan Török Gábort olvasni :)
Most mindenesetre egy jóslat, mielőtt lelövik (mármint a poént).

Rettentően nyomatja a létező jobboldal sajtója a "KBH kémje volt a romagyilkosságok egyik gyanúsítottja, tehát a KBH sáros volt" témát, noha maga a Honvédelmi Minisztérium (mondom, nem Szekeres, hanem Hende Csaba minisztériuma) mondja, hogy Cs. István már rég leszerelt és el lett bocsátva a KBH kötelékéből. Perszehogy volt tartótisztje, de a gyilkosságsorozat idején már nem, tehát a KBH ebben nem volt sáros.

A forgatókönyv a szokásos: az egyik napilapnak "birtokába került" Cs. István vallomása (jaj, de ügyesek), és elkezdte kavarni, aztán a sározás már megy megállíthatatlanul. De mi a célja? Segít a másik napilap szokásos módon "hú, de sokat tudok, de nem mondom ki, hogy miről beszélek, nektek ennyi is elég, úgyis tudjátok, hogy a kommerek a sárosak" technikájú vezércikke.

Aki szereti tudni, hogy mégis, miről lehet szó, annak segítek. Akiről a cikkben szó van, a romagyilkosságok idején a KBH "nagy hatalmú ura", aki gellérthegyi irodájában vagy inkább "budai villájában" (az ilyeneknek mind az van), a széfben őrzött olyan ügyiratokat, "amelyek politikusokról szóltak, akiket beszervezhetett a Kádár-kori III/III-as főcsoportfőnökség",
szóval ez a kormányokat sakkban tartó rémalak bizonyos Stefán Géza nyá. vezérezredes volt, aki 1994-től 2009. júniusban "tragikus hirtelenséggel" bekövetkezett haláláig vezette a hivatalt. Azaz végig megtartotta posztját, akár fideszes, akár szocialista vezetésű kormány volt hatalmon, és Orbán alatt éppen úgy kitüntették, mint Medgyessy alatt stb. (A lista, kimásolva az fn.hu-ról: "2001-ben az Andrássy Gyula-díjat, 2003-ban a Hajnik Pál-díjat, 2006-ban a Zrínyi Miklós-díjat, 2006-ban a Magyar Köztársaság Nemzetbiztonságáért Díjat, 2009-ben a Hunyadi János-díjat kapta meg. 1996. március 15-én a Magyar Köztársaság középkereszt, 2001-ben az Amerikai Kongresszus Kiváló Szolgálatért Érdemrend tiszti fokozata, 2005. augusztus 20. alkalmából a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje a csillaggal, polgári tagozata elismerésben részesült. ")

A cikk fölmelegíti a nemzetbiztonsági provokáció sejtetését , ami tavaly nagyon divatozott (tekintet nélkül arra, hogy a KBH nem az NBH, tehát nem a Miniszterelnöki Hivatal, hanem a HM alá tartozott – ügynök-ügynök), és hogy ez a gyilkosságsorozat egy politikai játszma volt, amihez "fegyvert, paripát és pénzt is adott valahonnan egy láthatatlan kéz". "A félelem bérét pedig talán éppen egy olyan páncélszekrényből osztották ki a pribékeknek, amelyben azóta a politikusokat sakkban tartó titkosított iratok között az egyik dosszié vörös keretes címkéjén az áll: „Gy mint gyűlöletkeltés".

A szöveg további értelmezéséhez felhívom a figyelmet a következő tényekre:
1. A KBH a BM III/IV-es csoportfőnökség jogutóda, azaz a KBH-ügynök nem "kém", ez vagy sima butaság, vagy már a dezinformáció része.  A III/IV nem a katonai hírszerzés vagy a katonai kémelhárítás volt, hanem a Belügyminisztérium elhárítása a katonaságon belül, a III/III katonai vetülete (magyarul ez foglalkoztatta a béemes besúgókat a katonák között). Míg a III/III jogutód nélkül megszűnt, a III/IV jogutóddal átmentődött.

2. A III/III-as titkokat rejtő széf romantikus története annál falsabb, mert az új kormány most nevezett ki egy III/III-as tisztet a KBH általános főigazgató-helyettesének (egyenest az UD Zrt.-ből). Mégiscsak gáz lett volna rögtön főigazgatónak kinevezni, úgyhogy a főigazgató egy más szakterületen működő tábornok lett, az illetékes parlamenti bizottság itt is lesöpörte az ellenérveket, hiszen a a szavazók 53%-a erre is feljogosította. Ha már forradalom, legyen forradalom,

3. A cikk a meg nem nevezett KBH-s fejes zsarolási potenciájáról és ezen belül az "egyik" dossziéról beszél, amire piros keretben az van felírva, hogy "Gy", azaz gyűlöletkeltés. Ebből két dolog érdekes: úgy tesz (de lehet, hogy nem csak úgy tesz), mintha nem tudná, hogy a mágnesszalagok a hálózati nyilvántartással már le vannak töltve, már csak rendet kellene rakni a textben, ha erre valaki megadná a felhatalmazást. Sejtés: nem fogja senki megadni. Az "egyik" dosszié emlegetése pedig azt jelzi, hogy ez a dolog rég nem a romagyilkosságokról vagy a honvédségi panamákról szól, hanem a rég bevált módszerrel már felkészítik a hű olvasótábort egy várható "gyűlöletkeltésre". Vagyis a KBH-ba megérkezett új vezetőség szembesült azzal, hogy egy bizonyos dosszié már "kinn  van".

Összefoglalva: a homályoskodásnak szerintem az az értelme, hogy hamarosan kiderül valami kínos dolog egy politikai kulcsszereplő III/III-as vagy még inkább III/IV-es érintettségéről, és ezek már az előzetes óvintézkedések, beleértve a forrás diszkreditálását..