Beütöttem a Hírszerző keresőjébe, hogy Pécs, nézem, mi történt mondjuk június 1. óta. Van itt tömeges letartóztatás az egyetemen, angyalsétány a temetőben, zivatarkár, tiltakozás (naná) az új lokátorhelyszín ellen, vízellátás felmondása, de (laza káromkodás) kulturális esemény, ha jól látom, kettő: egy kiállítás "különleges" UV- képekből meg a POSZT, ami úgyis lenne. Jameg az a balhé a tüzifává aprított szoborral.

Pályázat, kérdés, mert nem vagyok tájékozva:

Amikor nem letartóztatni, tiltakozni, keresztbe tenni, jajveszékelni kell, hanem olyasmit összehozni, ami jó, produkálnak-e bármit a pécsi városszülők, kultúremberek, lokálpatrióták, mivelhogy Pécs most Európa Kulturális Fővárosa, három nagybetűvel? Hány százalékkal nőtt a megnyitó tűzijáték óta a város idegenforgalma?

(Kérdezem ezt azért, mert amióta az eszemet tudom, mindenki arról biztosít, meg némi tapasztalatom is volt róla, hogy Pécs jó hely, mediterrán légkör, pezsgő kulturális élet, miegymás. Ez volt-e optikai csalódás, vagy azóta történt valami?)

PS, más (privatizálás, mivel elfelejettem az indás jelszavamagt, és vsz soha többé nem tudok belépni Tokfalviként a bloghura), szeretve tisztelt barátomnak, kritikusomnak stb.: semmit nem törölgettem Sólyomról, az valaki más lehetett, véleményem súlyosan változatlan.