1. A kettős állampolgárságról szóló poszt végén közölt három jóslatcsomagból kettő, na, szerényen másfél már bejött. Hogy ne kopjon az egérgomb, bemásolom, megjegyzésekkel:

Államközi kapcsolatok
Az uniós tagállamokkal vagy az Unióba igyekvő tagállamokkal szemben azért nem lehet egyoldalú döntést hpozni az ott élő magyarok kettős állampolgárságáról, mert tiltják az európai normák, ukrán viszonylatban pedig azért nem, mert náluk az oroszok miatt tiltja a honi jog. Ha Magyarország mégis ilyen egyoldalú döntést hozna, akkor rohannának feljelenteni, és nekik adnának igazat.
(Ficóék már voltak a Velencei Bizottságnál és az ebeszes Vollebaeknél, aki mondott ugyan olyat, hogy még nem olvasta el a magyar törvény szövegét, és kapcsolatban van a magyarokkal – még szép -, ebbe aztán váltig lehet kapaszkodni, de amit mondott, az nem a  magyar kormányzatnak kedvez.)
Ha Magyarország a Velencei Bizottság állásfoglalásának megfelelően kikérné az előzetes jóváhagyást, az vég nélküli és esélytelen tárgyalásokhoz vezetne.
(Hát nem is kérte ki, most meg igyekszik Ficóékra kenni, hogy hát azok nem édemlik meg.)

Többségi-magyar kapcsolatok:
Mindkét változatban az államközi ellentéteket levernék az ottani magyarokon. Képletesen és könnyen lehet, hogy fizikailag is. A semmiért. És az anyaország nem tudna tenni ellene semmit.
(El nem képzeltem volna, hogy pont a szlovákiai választás finisében húzzák ki a választ, az ő állampolgársági törvényüket. Hálásak is véreink.)

Magyar-magar kapcsolatok:
(Itt nem másolom ki a jóslatot, majd meglátjuk, mi lesz, ha alkalmazzák a törvényt.)

2. Én mondtam egy párszor, de legalábbis körülírtam, hogy az UD Zrt. valójában mi. És lám. Jönnek a megbízható, jó III/III-asok.