Honnan jönnek a találatok? Az ún. radikális (Jobbik-közeli és még radikálisabb) oldalakról, a megmaradt pár baloldali helyről, meg az Indexről. A botránykő, szintén az Index tolmácsolásában:

Rákérdeztünk az Index információjára, hogy a Fidesz tényleg azt is várja-e tőle, hogy vizsgálja ki a 2006-os túlkapásokat. Azt mondta erről, hogy „először ellenőriznünk kell, hogy milyen állapotban van a rendőrség, mennyire képes megfelelni a közrend és a közbiztonság megerősítésével kapcsolatos elvárásoknak”. Később egy Gergényi Péter (volt budapesti rendőrkapitány) oszlatásokkor mutatott teljesítményéről szóló kérdésre azt mondta: nem gondolja, hogy Gergényi törvénytelenül járt volna el, de az ügyészség feladata lesz ezt megállapítani.

A Fidesz-szimpatizáns média hüledezik, és nem ért semmit.

Aki figyelt, annak nem akkora meglepetés.

Azért mégis foglalkozzunk az Index egyik mondatával, mert jól mutatja, hogy mennyire általános volt a hivatalos Fidesz-verzió beszopása (valószínűleg még a verzió kitalálói is elhitték végül):

Az általános politikai ügy mellett a Fideszben a 2006. október 23-i rendezvény szétverése óta érzékeny kérdés az akkori rendőri vezetők elszámoltatása. Az Astoriánál tartott nagygyűlés résztvevői ugyanis a rendőrség előrenyomulása következtében összekeveredtek a többi tüntetővel, és közülük sokan fizikai sérüléseket szenvedtek.

Nyavalyát a rendőrség előrenyomulása miatt keveredtek össze. Azért keveredtek össze, mert arra mentek, ahol látták, hogy balhé van, és nem fordultak vissza, a rendezők meg hagyták őket.
Papp-jelentés: "A tömegoszlató kötelék 43 perc alatt 368 métert mozgott elõre, (a Deák tér és az Astoria közötti távolság 532 méter)."

Az ügyészség majd elszöszömötöl a témával. Pintér nem véletlenül került a kormányba, és ő az, aki még szolgálhat meglepetésekkel. Ha akar.