Itt. Nincs kedvem az egész sztorit sokadszor ellamentálni. Részben másképpen látom a jók-rosszak felállását, mint ami a Hírszerző újabb cikkeiből kiderül (nem vagyok egy Gulyás-fan), bár a legutóbbi híradás teljesen egyertelmű, nincs mit értelmezni rajta, úgy katasztrófa az egész, ahogy van. Nem is maradt már kedvem írni róla, annyira kiszámítható volt. Kósa szokatlanul empatikus félmondata viszont eszébe juttatja az embernek azt, amit a szocik feltételezett bekódolt gonoszságánál sokkal kártékonyabb: a szocik végzetes és végletes idiotizmusát. Amit a magyar létező jobboldalon a gyűlölettől nem látnak, vagy ha látnák, arról furcsa dolgok jutnának eszükbe.

A szocik egyrészt attól félnek, hogy ha a teljes  III/I-V-ös anyag hozzáférhetővé válik, az nekik "kellemetlen" lesz, mert kiderülnek az állambiztonsági összefonódásaik. Másrészt azt remélik, ha nem engedik, hogy hozzáférhetővé váljon, akkor megússzák a lelepleződést.

Ezt mutatja tökéletes hülyeségüket. Nem azért, mert a létező jobboldalnak legalább ennyi az állambiztonsági összefonódása from bottom to top. (Csak a máig nyilvánosságra került adatok szerint az Orbán-kormány volt eddig a legfertőzöttebb.) Hanem mert azzal, hogy Gyurcsány és Szilvásy bukása után elaltatták a feltárási folyamatot, és bohócot csináltak a Kenedi-bizottságból, sikerült egyszerre elárulniuk az igazságot, és az ellenségeiknek kikaparni a gesztenyét. Leltárba vannak véve és le vannak töltve a mágnesszalagok, a következő kormány kedvére használhatja fel őket, és a kedve az lesz, hogy csak és kizárólag a politikai ellenfeleivel/ellenségeivel szemben használja napi játszmákban, szelektíven. Lásd, amit Kaczynskiék csináltak lusztráció címén, amíg az ottani független Alkotmánybíróság le nem állította őket, vagy amit Ficóék műveltek – igaz, ők csak azután, hogy a nyilvánosságra hozatalt már nem lehetett visszacsinálni – a Nemzeti Emlékezet Intézetével.

Na, az lesz igazán kellemetlen. Mert nálunk, éllovasoknál, ugye, a nyilvánosságra hozatal még hátravan, az AB meg előbb táncol, mint ahogy fütyülnek neki. De annyi eszük a szociknak nincs, hogy a hozzájuk húzó magyar médiaszerveken kívül bármiből tájékozódjanak, vagy ennyivel előre gondolkozzanak. Ők most akarják megkímélni magukat a kellemetlenségtől, és ezzel nemcsak az országot teszik tönkre, azazhogy minket, függetlenül politikai szimpátiáinktól, de saját magukat is kinyírják. Míg a Fidesz csak az országot teszi tönkre, ameddig módja lesz rá, de saját magát építi-szépíti.

Nehogy valaki félreértse, én nem az MSZP-t és szövetségeseit sajnálom, hanem az országot, aminek megint be fognak adni egy féligazságot = hazugságot mint igazságot és igazságtételt. És a létező jobboldal médiája a köztévétől az utolsó mezei kommentelőkig csillogó szemmel fog tapsikolni hozzá, és kevesen lesznek, akik a hülyeségükre figyelmeztetik őket. Ez a média ugyanis a szocik és az állítólag pénzben dúskáló globállibsik fent említett idiotizmusának köszönhetően elsöprő fölényben lesz nemcsak a "ballib", de minden más médiával szemben. Kösz, MSZP.