1. hír: Hároméves vizsgálattal kiderítették azt, amit már a legelején, 2006 szeptemberben bemondtak: hogy az őszödi beszédet nem poloskákkal, nem is ingzsebbe rakott diktafonnal, hanem a kormányüdülő oldskool hangrendszerét felhasználva, magnókazettára vették fel. Tehát – micsoda logika! – tehát nem "a titkosszolgálatok" tették, hanem valaki belülről, mármint a frakcióból, aki csak úgy jogszerűen jóban volt a technikusokkal. De tekintettel arra, hogy a Brancs bőven benne van a szoci frakcióban (is), ez nem mond ellent annak az elméletemnek, hogy valahol Tóth András (esetleg Lamperth) környékén kellett volna kapirgálni, ha a magyar sajtónak lett volna ennyi gógyija. (Csak egy poszt a sok közül, blogom hajnaláról.) Mindenesetre az őszödi nemlehallgatók + Rózsa Floresszel terjesztők köre hivatalosan is leszűkül azokra, aki (a) szoci frakciótagok, (b) valamiért a 2006-os választások és a kormányalakítás táját nagyon be voltak rágva Gyurcsányra, (c) akitől nem idegenek az operatív módszerek, sőt némi rutinjuk is van az alkalmazásukban.

2. hír: Minő véletlen egybeesés: Ugyancsak tegnap a nemzetbiztonsági bizottság (fideszes) ellenszavazat, és a legcsekélyebb fideszes morgás nélkül támogatta Balajti László NBH-főigazgatóvá való kinevezését. Illusztráció:

""

Akiről annyit lehet tudni (vö. közérdekű adatok nyilvánossága), hogy pályáját 1983-ban "a titkosszolgálatoknál" kezdte (memóriazavarosok számára: ezt akkor állambiztonságnak hívták), de nem Moszkvában tanult (magyarul: megbízható fiatal elvtárs volt az amúgy is szovjet felügyelet alatt álló magyar állambiztonságnál, de szakmailag csak másodosztályú képzettséggel) . Azt is lehet tudni, hogy a Fidesz (és Gulyás József, aki most kikövetkeztethetően mellette szavazott) júliusban még fel volt háborodva a jelölés egyoldalú (bizottsággal nem egyeztetett) módja miatt, sőt egy vehemens fideszes forrás még Balajti kormányváltás utáni automatikus kirúgását is kilátásba helyezte, ha kineveznék.  Demeter Ervin kb. annyit mondott, hogy a dolog nem személyre szól, a támogatás "nagyban függ attól, hogy az új főigazgató fel fogja-e tárni az adatgyűjtési botrányhoz hasonló törvénytelenségeket".  (Az "adatgyűjtési botrány" ezen a nyelven az UD Zrt.-ügyet jelenti.( Azaz  ha nem keresztezi a volt III/III-as tisztek által vezetett, Demeterrel és Kövérrel szívélyes kapcsolatban lévő magáncég hamvas ártatlanságának bebizonyítását és a Fidesz politikai ellenfeleinek koncepciós kriminalizálását. Ezek szerint Balajti elvtárs július óta informálisan, valahol a háttérben jó elvtársnak bizonyult.

3. hír: Még egy csodálatos egybeesés: Amiről a publikum többsége csak háromnapos késéssel értesült, Balajti kinevezése és az őszödi "reveláció"  előtt három nappal: a teljes állambiztonsági hálózati nyilvántartást és egyéb finomságokat őrző mágnesszalagok hibátlanul leolvashatók, lesz másolat is – csak Kenediék el vannak távolítva aközelükből. Február közepéig az NBH főigazgatója dönt arról, fel lehet-e oldalni a titkosítást. Akkor most kéretik újra átfutni a fentieket, és tippelni, hogyan fog dönteni Balajti.

Ez az ország megérett arra, aminek ráadásul a többség örülni fog.