Lendvai sem hazudik, pláne nem arcátlanul, amikor azt mondta, hogy a Fidesz  "a saját szélsőségesei elől menekül a Belvárosból" a prérire. Csak rendszerszerűen téved, ami vészesebb baj,

Én viszont még emlékszem arra, hogy 2006. október 23. előtt és után a talpas fórumozók hogyan erősködtek, hogy máshol, mint az Astoriánál nem lehet nagygyűlést tartani. Hogy addig folyton máshol tartották? Nem érdekes, "máshol nem lehet".
Emlékszem arra, hogy a Fidesz kampányzáró gyűlését (az önkormányzati választás záróeseményét) végül azért nem tartották meg "máshol", nevezetesen az Andrássy úton, mert a nemzetbiztonság szerint lehetetlen megvédeni a tömeget a provokációtól. Nincs békéstüntető-igazolvány. Itt valahogy nem Gergényi volt kormányoldalról a felelős.
Emlékszem Kövér morgására, de aztán belementek.
Emlékszem arra, hogy Szííjártó szerint "nem politikai, hanem rendezvényszervezési okból" választották a nehezen biztosítható Astoriát, mellesleg leblokkolva a város közlekedését és .alaposan megnehezítve a 30 külföldi nagykutya távozását. Rendezvényszervezési okból választhatták volna az Andrássy utat, a Hősök terét vagy Tétényt is, nemde?
Emlékszem arra a Károly krt-i ház emeletéről készült videóra, amiből csak pár perces részletek jelentek meg a jutubon, és amiből világosan kiderült, hogy
– a békés rendezvény egész ideje alatt akadálytalan katasztrófaturizmus volt a gyűlés Károly krt. eleji szárnya és a Madách-Deák téri btk-sértés közötti 300 méteres senki földjén. Ennek a senki földjének a léte cáfolja, hogy  a rendőrök "rányomták" a Fidesz-gyűlésre a vadakat. Nem nyomták rá, vártak. És míg a többi helyen voltak rendőrök a tömeg peremén, itt nem. De Fidesz-rendezők se védték a gyűlést a törvénytelenségtől, nem mondták senkinek, hogy ne menjen oda (szabad szemmel lehetett látni-hallani, mi zajlik). Mellesleg a keresztnek ezen a rövid szárán (tudomásom szerint) nem volt se területfoglalási engedély, se helyi hangosítás.
Nem emlékszem viszont olyan videóra vagy figyelmeztetésre, ami a gyűlés végén figyelmeztette volna a Károly krt-on álló 2-3%-ot, hogy a Madách tér felé ne menjen.
Emlékeztem a Papp-jelentésből (ami a Fidesz szerint őket igazolta) erre: "A FIDESZ-MPSZ rendezvény befejezését követõen két percen belül a tömegoszlatás a Deák térrõl az Astoria irányába tovább lett folytatva. Ugyanakkor a tömegoszlató kötelék elõremozgásának üteme lehetõvé tette, hogy az Astoriánál lévõ tömeg a rendezvény helyszínét több irányba is biztonságosan elhagyhassa. A tömegoszlató kötelék 43 perc alatt 368 métert mozgott elõre, (a Deák tér és az Astoria közötti távolság 532 méter)". Tehát a tömeg Károly krt-on elinduló 2-3%-a is bőven távozhatott volna azokon az útvonalakon, ahol a többiek, ha szóltak volna neki.
Emlékszem arra, hogy Gergényi, aki az egészért felelős volt, Pintér Sándor (mostani belügyminiszter-újrajelölt, titkosszolgálati ambíciókkal megfejelve) jó embere volt már az olajügyek idején, és a jó kapcsolat 2006. október 23. után sem szűnt meg.
Nem emlékeztem, de most találtam meg Nyitrainak, Szíjjártó akkori helyettesének a szövegét, miszerint " a párt naponta egyeztet az illetékes hatóságokkal – a rendőrséggel is -, sőt szerdán közös területbejárást is tartottak."
Emlékeztem viszont a Papp-jelentésnek arra a mondatára, hogy ezek közül a megbeszélések közül csak egyetlen egyről készült  feljegyzés. Jegyzőkönyv arról se.
Nem emlékszem a Fidesznek olyan szövegére, hogy "az ismételt tárgyalásokon ebben és ebben állapodtunk meg a rendőrséggel, ehhez képest megszegték, nem teljesítették stb." (például a Károly krt. felőli biztosítást), kizárólag úgy beszélnek a rendőrségről, mintha nem egyeztettek volna a biztosítás részleteiről.

Úgyhogy Tétény választása nem menekülés, hanem egy "le vagytok ejtve" gesztus: naná, hogy provokáció volt, de mi már ezt is megtehetjük, úgyse érdekel senkit. Semmi nem érdekel senkit, úgyse emlékszik senki semmire.
Ha valaki ebből azt szűrné le, hogy védem a rendőri brutalitást, az téved. Csak az indítékról gondolkodtam, és erre, már bocsánat, több kemény adat indít, mint a "nyilvánvalóan felsőbb utasításra" c. sületlen összeesküvés-elmélet íróit.
.