Igen, így kell ezt. Pintér Sándor, ez a kipróbált elvtárs fényesen bizonyította rendvédelmi hatékonyságát a 97/98-as robbantássorozat, az olajügyek (hű famulusa, bizonyos Gergényi segítségével), a Postabank-ügy, a móri mészárlás példásan hatékony felderítésével. Valami Kunos sürgős letartóztatásával, valami Princz sürgős bécsi megkávéztatásával. Milyen ügyesen bohócot csináltak – ők a Viszkisből, nem ám fordítva. Az égigérő fakabát tiszta kezéhez kétség nem férhet, ember ugyanis ésszel föl nem éri azt a Postabank-játszmát, amiből a Zsarupalota építését finanszírozták, és a világ legtermészetesebb dolga, hogy a rendőrfőnök, illetve belügyminiszter hivatalában nő sikeres üzletemberré. Meg miért is volt Tizenkét Százalék a kabinetfőnök beceneve?  Hasonlóan természetes dolog, hogy a rendőrség katonai szervezet, tábornokokkal meg ezredesekkel meg tizedesekkel, akik azonban természetesen nem vonhatók felelősségre, ha alárendeltjeik a bevetésen a parancsukra vagy jóváhagyásukkal törvénysértést követnek el. Ilyen belügy kell nekünk, illetve nem, egyvalami még hiányzott. Elég a tévelygésből. Buzidolog az a rendszerváltáskori találmány, hogy a nemzetbiztonság legyen különválasztva a belügytől. A belügyminiszternek, főleg, ha ilyen kiváló szakember, erkölcsi fárosz és jó demokrata, igenis legyen teljhatalma, vasmarka, tiszteljék és féljenek tőle, legyen katonarendőrség meg titkosrendőrség, mint Benkei elvtárs idején, persze megbízható pártközponti ellenőrzéssel Kö… akarommondani Biszku elvtárs részéről, és lehessen pont úgy belelátni a kártyáiba, mint akkor. Meg mint ma az akkori belügyminisztériuméba.

Jelszavunk: nem állunk meg félúton, reakció (bocsesz, nem az) pusztuljon! Hangerő, homály, összeesküvés-elmélet! Aki nem hiszi, annak utánajárunk.

Update 09.10.15, just for the record.

Ezzel szemben:

Ha felkérnék a titkosszolgálatok újbóli felügyeletére, Kövér László elvállalná, hiszen nem lát ennek ellenkezőjére semmilyen okot. Mint mondta, ez nem azt jelenti, hogy jelentkezik erre a feladatra. Kiemelte: ez attól is függ, hogy milyen szerkezetben működik majd a kormány.

Van tehát két vállalkozó, abból az egyik jelentkezik, a másik nem. Adva van "Magyarország legjobban informált embere" (Pintér) és valaki, aki egész életében Magyarország legjobban informált embere akart lenni (Kövér). Meg valaki, aki ismeretlen szempontok alapján dönt (Tudjukki). Itt megáll a kremlinológiai tudományom, csak jelzem,  annyi azért látszik, hogy már megint nagyon nem beszélnek valamiről, ami nem apróság.