itt olvasható részletesen.

Hogy mennyire használ egy olimpia megrendezése egy hazánkhoz több szempontból hasonló nemzet gazdaságának, arról újabb információt kaphatunk a vasárnapi görög választásokon.

Chicago pénzügyi helyzetéről, az olimpia finanszírozási esélyeiről, az üvöltő összeférhetetlenségről  (a város, mint tudjuk, Obama szűkebb pátriája) itt lehet érdekeseket találni.

De most inkább Obama olimpiai csapdájáról beszélek. Ha nem lobbizik, akkor egy hálátlan disznó. De úgy döntött, hogy ennyit mégiscsak meg kell tennie a Wrigley-tornyosért, ezért hát lobbizik ezerrel. Ha ezekután Chicago mégse kapja meg a rendezést (perpill a Chicagónál sokkal nagyobb kvászban lévő Rio de Janeiro az esélyes, már csak azért is, mert a NOB tagjai és sameszaik szívesebben szakértenének a továbbiakban a Copacabanán, mint a Michigan-tónál) , szóval ha Chicago Obama lobbizása ellenére nem nyer, az méretes presztízsveszteség az amerikai elnöknek, mert még ennyit se bír elintézni, pedig elvben a világ legbefolyásosabb politikusa.  Ha nyer, akkor senki sem mossa le róla, hogy a jenki imprilisták már megint politikai nyomást gyakorolnak: ez ugyancsak méretes presztízsveszteség. Csikicsuki.

Nem sajnálom Obamát, a NOB meg mehet a sunyiba. Sajnálom viszont a befűtött  agyú chicagóiakat (és majd sajnálni fogom a befűtött agyú budapestieket, még akkor is, ha hétszentség, hogy az első körben kiesünk).