Medgyasszay László (KDNP) két évtizede a jobboldal egyik megbízható robotosa, normálisabb, jóindulatúbb (jobb indulatú?) és nem korlátoltabb az átlagnál.

Oszkó Péter (pártonkívüli) jobb szakmai társaságból való pénzügyi szakember, akinek szakmájából kifolyólag viszonylag sok pénze van (de nem kivételesen sok), és aki elkövette azt hibát, hogy egy válságmenedzselő kormányban szeretné  a hazáját szolgálni, eredeti pályájához képest nem sok pénzért.

Ezek ketten tegnap találkoztak. Ahol is Medgyasszay a következőket mondta Oszkónak: "hagyja itt ezt a zsákmányszerző szocialista-liberális tábort, és saját szakmai-emberi jövője érdekében is, nyújtsa be lemondását, lehetőleg még ma".

Ha Medgyasszay Oszkó politikai jövőjéről beszélne, az OK. De mi köze a szakmai jövőjéhez? Mit tud a privát pénzügyi szféráról ahhoz, hogy bármit jósolhasson az üzleti életbe minden bizonnyal visszavonuló Oszkó szakmai jövőjéről? Az "emberi jövő" pedig virágnyelven a lesittelést jelenti. Ahhoz meg Medgyasszaynak szintén nincs köze, mert mezei parlamenti képviselőként elvileg, egy jogállamban semmit se tudhat az ügyészség nyilvánosságra nem hozott terveiről, pláne arról, amit még nem is terveznek.

Oszkó nagyobb pincét épített a villájához, mint ami az engedélyhez szerepelt, "ezért" a Fidesz lemondatná a költségvetési vita előtt. ( Ha már engedélyről van szó, most ne beszéljünk a Turul esetéről, se arról, hogy a Tokaj-ügynek még a forgácsai között is számtalan ilyen "tudatos törvénysértés" van, de arról azért beszéljünk, hogy a Magyar Nemzetben rendszeresen jelennek meg adatok Oszkó építkezéséről, négyzetcentiméterekkel és gépészeti adatokkal bezárólag, ami piszokul sérti az adatvédelmi törvényt, de a a létező jobboldal számára az Avtv csak akkor létezik, amikor a saját líblingjeiről van szó, lásd UD Zrt.) Az ürügy mondvacsinált, a logika egyszerű: ha a pénzügyminiszter lemond, nem lehet tető alá hozni a költségvetést, a miniszterelnök is lemond, az országgyűlés feloszlatja önmagát, az elnök kiírja a választást. A "lehetőleg még ma" arra céloz, hogy az egész procedúrát, az új kormény megalakulásával bezárólag, le lehessen bonyolítani még az idén.

Ehhez szekundált most Medgyasszay, a mondvacsinált lemondatási ürügyet  fenyegetéssel súlyosbítva. Mert ahhoz hozzászoktunk, hogy a KDNP-sek, főleg Semjén mondják ki azokat a durvulásokat, amiket a Fidesz a maga finom úri modorában nem szívesen mond ki, mert utólag vagy külföldön a fejére olvasnák. De ez már nem verbális meg ideológiai durvulás, ez nyílt fenyegetés, aminek egy szabad országban helye nincs. És erre természetesen egy magamfajta kósza blogger ugrik csak, a magyar politikai "elit" odáig zülött, hogy nem hogy elhangozhat egy nyílt, többszörösen alkotmánysértő fenyegetés, de a támadott oldal se kapoja fel a vizet.

Én értem, hogy a Fidesz nagyon meg akarja nyerni a választást, de mért kell ehhez a (feltételezett, jövőbe vetített, nem valóságos) "normális ország" alapjait, működési feltételeit is szétkúrni? Bármilyen eszközzel?