Újabb lépés a történelemhamisítás útján (rendkívül jellemző, hogy a határnyitás évfordulójáról, hatvanezer keletnémet kiengedéséről nem a magyar parlament, hanem egy német konzervatív alapítvány emlékezik meg Budapesten, szóval):

Orbán Viktor a rendszerváltáshoz kötődő tévhitnek nevezte azt, hogy Magyarországon nem volt tömegmozgalom, a rendszerváltás az elitek kiegyezése lett volna. Példaként említette, hogy 1988 után négy nagy tömegdemonstráció is volt, és szerinte ha azok nem lettek volna, akkor az átmenet egészen másképp zajlott volna le.

Nem tudom, pontosan melyik négyre gondolt. Ha falurombolás, újratemetés, 2 db vízlépcső, akkor jelenthetem, hogy mindegyiken ott voltam. (Amikor Szűrös et. kikiáltotta a köztársaságot, igazoltan hányoztam*.) És a fiatalabbaknak vagy idősebb amnéziásaknak, akik bekajálják a Haza Bölcsének szavait, elárulhatom: a tömeg egyiken sem követelte a rendszerváltást, még a kormány távozását sem. Ha ezeken a tömegdemonstrációkon múlott volna, valószínűleg még ma is Németh Miklós a miniszterelnök. Köszöntem, ennyi.

*Freudi elütés, benne hagyom.