Előzmény.

Révész Sándor (SZDSZ), nol: jobbra is út, balra is üt, csak az SZDSZ jó.
Feltűnő azért, hogy "Stumpfék" nevét és a "rászánt 2 milliárdot" ő sem képes leírni, és (nyilván tudtán kívül) visszamondja a fideszes-ud-s-ügyészségi narratívát az ügy kezdetéről:

Az MDF vezetői a kompromittáló felvétel és egyéb adatok birtokában igyekeztek hatástalanítani a pártjukban hatalomátvételre készülő ifjakat: ha az ifjak visszavonulnak, ők is hallgatnak arról, amiről legálisan nem is tudhatnának, nem is beszélhetnének.

Fenét nem tudhattak legálisan, a megelőző hetekben, hónapokban egymás után álltak át az addig központ-hű megyei vezetők a félig outsider Almássy oldalára, és Dávidéknak bőven lehetett visszajelzésük arról, hogy miért, még mielőtt a CD igazolta őket.

A lehallgatott telefonbeszélgetés felvétele az MDF vezetőihez, majd nyilvánosságra került. Ez legális úton nem történhetett meg.

Fenét nem. Ha államtitokról van szó, akkor azt pont Szilvássy feloldhatta. Ezt a feljelentők is pontosan tudják, azért nincs is szó az ügyészségnél államtitokról, csak "magántitok megsértéséről". Ami röhej.

Pech, hogy pont azok maradtak érintetlenek, akik már nem képesek megérinteni a közvéleményt.

Mármint az SZDSZ. Amelyik annyit bírt felfogni az egészből, hogy abcúg Szilvásy. Annyit nem, az ügynöknyilvánosság 18 éves követelése után, hogy itt arról van szó, hogy volt állambiztonsági tisztek az ügyészséggel karöltve fogják kicsinálni a rendszerváltás óta első minisztert, aki tett valamit az iratnyilvánosságért. És a Fidesz ügyészi segédlettel fogja perfektuálni az MDF kinyírását, amit illegális eszközökkel sikertelenül kezdtek meg "egyesek".Az ügyészség, állambiztonságiakkal összefonódva, a párt ökle, mint anno. Csak egy másik párté, amelyik hamarosan azt csinál a közjogi rendszerrel, amit akar.  Az SZDSZ ennyit nem lát, és ezért nem visít.  Na, pontosan e miatt a jellemtelenség és tompaság miatt nem képesek már "megérinteni" (se) a közvéleményt. (Szabad a piac, valaki majd kielégíti a keresletet, nem létezik, hogy ne legyen.)

A titokkérdésről Hack Péter (ex-SZDSZ, jelenleg, ha jó sejtem, a HGY-n keresztül még a bokrosos MDF-hez áll a legközelebb):

Elképesztő és megdöbbentő az UD Zrt. körüli történet: egy jogellenes tevékenység leleplezését jogellenesnek állítják be, miközben ennek nincs társadalmi veszélyessége. Valamely jogsértés leleplezésére pedig még mindig a legjobb mód a nyilvánosság.

Végre valaki. Kár, hogy a Népszavában, dehát ha egyszer másnak nem jutott eszébe megkérdezni…

Ceterum censeo, a kibicnek semmi sem drága, de az MDF-nek, ha túléli ezt az attakot, szerintem nevet kellene változtatnia. A brand nem most szennyeződött be, hanem régen.