Gyanúsítottként hallgatják ki Szilvásy Györgyöt – "értesült", úgymond, a Magyar Nemzet. Az UD Zrt. ügyéről ebben a blogban írtam már eleget, a "Kádár-kori erőszakszervek túlélése" címkére kattintva minden megtalálható, hadd ne adjak linksorozatot.

A leggyönyörűbb a hírben ez: "A Gyurcsány-kormány titokminisztere azt próbálta elhitetni az emberekkel, hogy az UD Zrt. nevű vagyonvédelmi cég valójában egy Fidesz közeli árnyék-titkosszolgálat." Nos, ha valami úgy totyog, mint egy kacsa, úgy hápog, mint egy kacsa stb. … Ha egy vagyonvédelmi céget titkosszolgálati képzettségű és tapasztalatú (nochdazu ex-III/III-as) vagyonvédők vezetnek, és velük egyáltalán nem vagyonvédelmi témákban rendszeres kapcsolatot tartanak fenn a Fidesz titkosszolgálati szakpolitikusai, illetve  nemzetbiztonsági témák felderítésére adnak megbízásokat, akkor az egy Fidesz-közeli árnyék-titkosszolgálat. Függetlenül attól, hogy mik az egyéb munkái, hogy a lehallgatott telefonbeszélgetések alapján milyen módszereket lehet rájuk bizonyítani, valamint hogy kik azok az "emberek" és kicsoda micsodát akar elhitetni velük.

Jó kis bruszt mehet a háttérben, időnként erről is lehetne "értesülni", ha Magyarországon lenne sajtó.

A  Központi Nyomozó Ügyészség érdekes szerepléseiről és egyáltalán, a dolog elméleti részéről (a fékek és ellensúlyok előnyei, kapcsolatuk a Média 3.1 virtuális világaival, a hiányukból származó bajok) részletesebben vinyágolok majd egy másik posztban, ha lesz rá időm, addig is kérem  a kedves olvasó türelmét.

Toldalék, 05.26: 12.00 
Feltéve, hogy az ügyészség szóvivője igazat mondott (bízzunk az emberi tisztességben), a kötelező Szilvásy-fikázás helyett nem lehetne most az egyszer feltenni azt a sokkal evidensebb kérdést, hogy ha az ügyészségtől nem, akkor meg honnan tudta  a Magyar Nemzet?

Update, 05.27: 7.45
Az Önök odaadó bloggere tegnap reggel jelezte, hogy a dolog nem normális. És csakugyan. Jó, hogy bíztam a tisztességben. A nol.hu már tegnap du. hírül adta, hogy Kovács Tamás legfőbb ügyész "tudja a dolgát" (ezt Kovács némileg sértetten közölte, de az ilyen sértődést szeretem), és már tegnap reggel  belső vizsgálatot rendelt el, hogyan szivároghatott ki az információ. A fidesz.hu sajtószemléje tegnap 23.16-kor leadta a Magyar Nemzetnek kellemetlen hírt (valamiért – talán mert volt valami szociellenes éle), amely azonban nem jutott el Szerető szerkesztő úrhoz, akinek dörgedelmét éjfélkor feltöltötték az mno.hu-ra ("Szilvásyék azt a dezinformációt terjesztik ezerrel, hogy az UD Zrt. Fidesz-közeli árnyéktitkosszolgálat, pedig nem az, mer' csak, mer' egy ártatlan vagyonvédelmi cég, azt se tudja, mi az a Fidesz, és ezért az átlátszó komcsi aknamunkáért ezek nagyon meg fognak lakolni, hörrmorr") . Az eset mindenesetre ékes bizonyítéka annak, hogy nincs olyan Fidesz-közeli árnyék-titkosszolgálat, amelyik a nyilvánossághoz vezető csatornaként használja a Magyar Nemzetet. Ugye, jól mondom?

(Kicsit, de csak kicsit off: a Népszabadság azt is közli, hogy elnapolták a Stumpf kontra Dávid/MDF pert.  A keresetből idézett rész szerint Stumpf azért perelt volna, mert Dávid "azt
a hamis látszatot keltette, hogy az Orbán-kormány kancelláriaminisztere megfigyeltette azzal a célzattal, hogy beleavatkozzék egy párt életébe, lejárassa, félreállíthassa annak vezetőjét". Hát nem, emlékezetem szerint az ominózus kazettán kb. az hangzott el, hogy "S." kétmilliárdot (miből? mint mi?) sem sajnálna a Dávid elleni akcióra és egy Fidesznek parírozó politikus pártelnökké tételére. Aki ismeri a hazai pártok belső választási viszonyait, az tudja, hogy nem a megfigyelésre és a lejáratásra kell 2 milliárd, ez sokkal olcsóbban is megoldható, mondjuk átalányban egy nemfideszközeli nemárnyék nemtitoksszolgálat igénybevételével. )

Eszmei tanulság, fékek és ellensúlyok, előlegbe: kétharmad esetén a legális titkosszolgálat lesz Fidesz-közeli. Ahol, úgymond, a nagytakarítás után a Fidesz nb. lobbija számára kedves, III/akárhányban dezinfóra kiképzett egyének dolgoznak majd. És nem lesz olyan legfőbb ügyész, aki vizsgálatot indítson, mert seperc alatt ki lehet nevezni pártkatonát legfőbb ügyésznek (amúgy Kovács Tamás nyugdíjba is megy addigra). Akinek bőven lesz ideje, hogy egységesítse a szervezetet. A bíróság politikai befolyásolásának veszélyére nem én hívtam fel a figyelmet. Figyelem: csak tényeket mondok, meg olyasmit, ami már volt.  Semmi rémlátomás, mert nem látomás.

Utógondolat, 05.27. 15.40

Jah, jósda: nincs mit vesztenem, adja Isten, hogy most az egyszer ne jöjjön be, csak a poén kedvéért: kb. két hetet adok rá, hogy Kovács Tamásról "kiderüljön valami". Vagy ha nem derül ki semmi, hát "történik".

Update, 06.06
Hát persze, hogy történik.