Obama teljes nukleáris leszerelést akar – úgy véli, ez az ő életében már nem valósulhat meg, de törekedni kell rá, és reméli, hogy utódai már atomfegyvermentes világban élhetnek.

Namost ez valahogy azt idézi, amikor a Szovjetunió, a világ legmilitarizáltabb, legagresszívabb és leggyorsabban fegyverkező hatalma prédikálta az "általános és teljes leszerelést", de a dolog ennél súlyosabb.

Kétszerkettő szintű igazság, hogy azért nincs hatvanöt éve világháború, éspedig a rakéta- stb. technika fejlődésénél fogva minden eddiginél kiterjedtebb és pusztítóbb világháború, mert vannak nukleáris fegyverek, és működik a kölcsönös – most már sokoldalú – elrettentés.

Végre találtam egy cikket, Dennis Prager a towhnhall.com-on, amelyik a címben tapintatosan csak lenaivozza Obamát, de a szövegben az is benne van, hogy mivel totális ellenőrzés nem lehetséges, és a hajlandóság is hiányzik a kisebb fegyvertulajdonosokból, a totális leszereléshez vezető úton pontosan az valósulhat meg, amitől a kölcsönös elrettentés megvéd: a nukleáris világvége.

Esetleg szólhatna neki valaki.