Az MSZP szakított Tóth András volt titokügyi államtitkárral, és nem fordítva. Pontosabban, veretes mozgalmi műszóval: lehagyták, mint az illegális kommunisták a konspirációs szabályok betartására (hálistennek) képtelen József Attilát. ("Zúgj, erdő elvtárs…"). A másik "hátrahúzott" Pest megyében nem más, mint Gál Zoltán egykori belügyminiszter. A Népszabadságnak itt termmészetesen nem tűnik fel semmi.  "Értesülése szerint" arról van szó, hogy Tóth összezördült a helyi MSZP-szervezettel, Tóth pedig arra panaszkodik, hogy nem respektálták a "képviselői munkáját", mely azonban, ha jól megnézzük a parlamenti honlapot, ebben a ciklusban igencsak sovánka.

Nem először ebben a blogban: Tóth András, akik 2006 májusáig a titkosszolgálatok feje volt, az 1990 előtti belügyi apparátus legmagasabb rangú túlélője. Nem pontosan a legelső vonal, mint Fejti György vagy Horváth István, de azért a másfeledik, mondjuk. Fejti jobbkeze, az 1989-es politikai átalakulás egyik fő manipulátora. Mondom, ő felügyelte a köztársaság titkosszolgálatait egészen 2006 májusáig. A magyar politikai világ totális hamisságára jellemző, hogy ezt a botrányt senki sem feszegette. A máskor oly nagyon komancsérzékeny Fidesz se, beleértve  a dús bajszú főinkvizítor-wannabeet. Pedig tudták. Ahogy a sajtóban senkinek nem jutott eszébe, hogy kapcsolatot keressen Tóth menesztése és az őszödi balhé, illetve folyományai között, pedig azokban nehéz nem észrevenni az oldskool titkosszolgálati stílust. (Gyurcsánynak arra a komor képpel elejtett megjegyzésére sem ugrott senki, hogy tudja, ki van a kiszivárogtatás mögött, de nem bolygatja. A vereség ilyen elismerésével sem a "bal-", sem a jobboldali forgatókönyvírók nem tudtak mit kezdeni.)

Van, ugye, egy másik kivonuló, akinek a valódi indokairól csak találgatások vannak, de a saját elméletében mindenki halálbiztos. Ha kiderül, hogy nem stimmel, az se számít. Dr. Boross Péter és Tóth András. Azok a fránya mágnesszalagok. Ez meg az én elméletem.