ez az az eset, amikor egyetértek Sólyommal, minden "de" nélkül. Nagyrészt pontosan azt mondja, amit szerénységem gondol meg írt eddig is a cigánykérdésről és vidékéről. A kivétel nem változtat a szabályon (nem zártam a szívembe), de illik elismerni. Talán lesz belőle szabály, a remény megmarad, nem kerül semmibe.

Bár az MTI tartalomismertetése igen béna, lényegfelismerő  képességből hármasalá.

A legjobban pl. azzal értek egyet, ami talán fogalmi iskolázatlanság vagy egyszerű nem-értés miatt kimaradt az MTI-összefoglalóból:

S a problémahalmazra rárakódott egy hihetetlen ideológia teher, amit jelez az is, hogy minden megszólalást beskatulyáznak. Persze politikai megosztottságunk talaján hogy is lenne másként? Ha a szimbolikus politika fontosabb a tényeknél, miért a tényekről folyna a beszéd? De legalább a nyelvpolitikai harc talán most véget ér. A politikai korrektség eredetileg segítőkész, empatikus gesztus, amellyel az erősebb jelzi a gyengébbnek, hogy megérti őt, elfogadja, figyelembe veszi érzékenységét. De nem a kiszolgáltatottat és az ártatlant védi, ha ideológiai bunkósbotként használják. Ezzel ugyanis elzárják annak a lehetőségét, hogy nyíltan lehessen beszélni a tényekről.

Már csak ki kellene terjeszteni, nemcsak a destruktív PC-re.