Azoknak, akik meg vannak győződve, hogy a cigányság etnikai önazonosítása mindenben lehetséges, ami jog, csak abban nem, ami kötelesség (a törvények betartásában), illetve fordítva, a kötelesség megszegésében (a bűnözésben), ajánlok két linket:

Szervezett megélhetési bűnözés.

Az országos vajda vezette a siófoki menetet (és már nagyon bánja: félrevezették).

Az utóbbihoz: az enyingi maffia siófoki menete névleg amiatt indult (ha jól látom, spontán, de még az is lehet, hogy bejelentették), mert egy szórakozóhelyről kidobtak egy cigány fiút. A menet békés volt, a rendőrség nem látott erőszakra utaló jelet. A közlekedést más útvonalon is lehetett biztosítani. Ha bejelentették, eleve semmi ok nem volt a feloszlatására. Nemes ügyért folyt, ugye, jogilag. Ha nem jelentették be, a rendőrség már több mint fél éve tudatában lehetett annak, hogy a magyar jogszabály szerint ugyan fel lehetett volna oszlatni, csakhogy a strasbourgi döntés szerint a magyar jogszabály nem felel meg az európai konvenciónak. Tehát az enyingi maffia elmehet Strasbourgba, és igaza lesz, a magyar állam el lesz mosva. Megvalósult a jogvédők álma: ha az embernek nem tetszik valami, azonnal kimehet több század magával az utcára, sőt, arra az utcára, amelyikre akar, és ha nem hajigál követ (de arra se nagyon muszáj vigyázni), a rendőrnek kötelessége haptákba vágni magát. Ha ezzel az ember egy egész várost terrorizál, az kellemetlen mellékhatás, de hát hozzá kell szokni, ez a demagrácia, nem vagyunk már a komonizmusban.

A siófoki esetnél, amit meg sem írtak az újságok, annyira nüansz (ha emlékezetem nem csal), mi sem igazolja jobban azt , hogy 2006 óta a Gyurcsány-kormány immár szürrealizmusig fajuló, bűnös bénázásával párhuzamosan a másik oldalon a tágabb értelemben vett közrend módszeres felőrlése zajlik. Ehhez a baloldali jogvédők balekszinten asszisztálnak, a "jobboldali" jogvédők és pártfogóik pedig pontosan tudva, mit tesznek. Mit is mondtam tavaly nyáron a Brancsról, a lebénított rendőrségről és a véressé fajuló etnikai konfliktusokról? Pedig Siófokról nem is tudtam.