Az előző posztban bátorkodtam megemlíteni, hogy Magyarországon csak baloldali pártok vannak. (Valóban, mint Witkacy mondja, mind populisták, csakhogy szerintem mind baloldali populisták. Ott van például a nevében is Jobbik, aminek a programjában telivér marxista-leninista megfogalmazások találhatók.)

Egyet kihagytam, az MDF-et, amelyik konzervatív dolgokat mond és javasol. Óvatosságom igazolódott, mert tegnap ez a párt a megmaradás érdekében végleg nevetségessé tette magát.

Túl a humoron, el kéne talán gondolkozni azon, hogy valami nagyon el van (volt) fuserálva, ha 18 évvel az államszocializmus leváltása után ez az egyetlen picike, úgy-ahogy jobboldali párt van Magyarországon. És az is masszív "baloldali" pénzekkel jut úgy-ahogy be a parlamentbe. És ha már bejutott,  máskép nem tudja megőrizni parlamenti létét, a minimálisnál is minimálisabb létszámot, mint hogy ki tudja, milyen tényleges áron egy körberöhögött, törvénysértő pojácát importál. (Naná, hogy dr. Futó az ügyvédje.)

Ami némi reményre ad okot:: innen már nincs lejjebb. Ez már természetellenes. Nem igaz, hogy ne lenne igény egy európai (lehet röhögni) vagy akármilyen (lehet sírni) értelemben konzervatív pártra  És ha van rá igény, akkor emberi számítás szerint lesz is ilyen.