A bűnlajstrom egyik tétele az ún. Zádor-levél: a melbourne-i pólócsapat Amerikában élő tagjának állítólagos elítélő nyilatkozata az aktuális kormányról (""Nem tudok hazamenni egy olyan országba, ahol még mindig ugyanazok vannak hatalmon, akik évtizedekkel ezelőtt az ország elhagyására kényszerítettek, ahol egy olyan miniszterelnök áll az ország élén, aki éveken át az ország kormányzása helyett nem csinált mást, csak hazudozott stb."). Majd kiderült, hogy hamisítvány, mire a Magyar Nemzet, tőle szokatlan egyértelműséggel, "leleplezte" Kárpátit, a sportlegendát, a forradalomról való Fidesz-megemlékezés minden hazugságot elítélő szónokát.  (A szónoklatot, stílusjegyeiből ítélve, szintén nem ő írta.)

A macskakörmöt a következő okból használom: Kárpáti nem tud írni. A könyveit is Peterdi Pál fogalmazta.  Még kevésbé tud tökéletes többszörösen összetett mondatokban politikai lózungokat összeszőni, az sajtósmeló. Senkinek sem tűnt fel, hogy a 2006. szeptember 23-án közölt faxban az óhazától rég elszakadt veterán sportember milyen szolgai hűséggel reprodukálja a Fidesz pár nappal azelőtt bedobott jelszavait, még a mondatszerkezetet is. (Csak a határozatlan névelő rossz használata volna hiteles…) Hogy ilyen nem létezik. De Kárpáti egyéniségétől is távol áll a hamisítást is jogosnak tartó vad, beszűkült szenvedély (azonkívül, hogy nem tud így fogalmazni).

Ezt a levelet minden valószínűség szerint a Fidesz agitprop központja közelében fogalmazták, Kárpátinak max. annyi szerepe volt itt , hogy ő vállalta a hitelesítő postás szerepét. (A mostani fordulatból következtethetünk az ellenszolgáltatás jellegére.) És ami roppantul jellemző a magyar sajtó penge stílusérzékére: az egész nem derült volna ki, ha véletlenül egy szlovák sportlap két hónap múlva nem szemlézi Zádor német lapnak adott nyilatkozatát. Ha ez nem történik meg, ma is szentül hinné a teljes létező jobboldal, hogy szegény Zádor Szíjjártó hangján tud beszélni. (Lásd még a magyar Szolzsenyicin ügyét.) De mivel váratlanul kiderült, a balhét rövid úton semlegesítették azzal, hogy rálőcsölték Kárpátira. Aki nem tiltakozott kézzel-lábbal "elárultatása" miatt (megint csak sejthető okból).

Ez is igazolja elméletemet két dologról: 1. Hogy mennyire gátlástalan manipuláció adott formát a "népharagnak" 2006 őszén, 2. hogy mennyire tökig benne volt az állambiztonsági lobbi, legalábbis egy frakciója.

Update
Most olvasom a Hetekben, hogy mit mondott Szíjjártó az ATV-nek:
"mivel a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó cáfolta az őt ért ügynökvádat, a Fidesz ennek alapján értékeli az ügyet, vagyis a sportolónak hisz."
Ez egy 60%-os esélyű párt és az ő kommunikációs igazgatója.
K. O.