Emlékezzünk:

Az UD-Gate című szomorú/vígjáték trailere az volt, hogy Demeter Ervin volt felelős titkosszolgálati miniszter még a nyilvánosságra hozatal előtt dermesztő leleplezést tett: a megfigyelési ügy célja a Fidesz lejáratása, és "tudomása szerint" a Fidesznek semmilyen kapcsolata nincs a céggel (a kis tájékozatlan).

Horváth József , az UD Zrt. vezetője pedig ezzel összhangban azt nyilatkozta, hogy a célkeresztben nem a cég van, hanem például a Fidesz.

Nem egészen egy hét múlva Horváth János rájött, hogy nem a Fidesz volt (például) a célkeresztben, hanem az UD Zrt.-t akarta kinyírni a konkurencia.

Újabb két hét múlva Orbán Viktor ráeszmélt, hogy a "megfigyelési ügy" célkeresztjében tulajdonképpen nem is a Fidesz, hanem Csányi Sándor van.

Mindebből levonható pl. az a következtetés, hogy Orbán okos, Demeter viszont egy paranoid és tudatlan lotyaszájú (viszont akkor Orbán egy tudatlan paranoid lotyaszájúra bízta a nemzetbiztonság felügyeletét, és nem intette le, amikor elsült a lotyaszája), Horváth József pedig összevissza beszél (de akkor a Fidesz nemzetbiztonsági felelősei egy összevissza beszélő ex-III/III-ast magas titkosszolgálati beosztásba emeltek, és most is politikai/üzleti kapcsolatban vannak vele).

Vagy pedig lehet, hogy az összes szereplő okos és tájékozott, csak úgy hazudik, mint a vízfolyás.

És az is lehet, naná, hogy a paranoia kéz a kézben jár a hazugsággal (lásd a "nap híre" cím esélyesét.)