Navracsics támadási taktikájának ismeretében a múltkor megkockáztattam (félig poénból), hogy "papírforma szerint nagyon hamar várható valami [Fideszt érintő] állambiztonsági botrány". (Elefánt posztja, 7. komment). És lőn. Azonkívül pont két hónapja felvázoltam egy forgatókönyvet arról, hogy egy továbbszolgáló, önjáró, a Fidesszel jó kapcsolatot tartó volt III/III-as (/II-es, /IV-es) állambiztonsági brancs hogyan tudna drasztikusan belenyúlni az államgépezetbe. MIre megkaptam, hogy rémeket látok, ilyen erő már nincs. (De mint látjuk, bizony van.)

Most meg elolvasom Lázár úrnak, politikai elitünk emblematikus képviselőjének (átalányrekorder,  univerzális tehetség: polgármester + képviselő + bizottsági elnök,  tűzön-vizen át kórházvédő) azt a nyilatkozatát, miszerint Gyurcsány és Szilvásy "egyszerre szervezi" a Chartát és a Gárda tiltakozását, amiben az NBH és a polgári titkosszolgálatok "sajátos szerepet kapnak" a "bizonyítékok szerint".

Pillanatnyilag éppen arról gyűlnek a bizonyítékok, hogy egy kompletten kiépített alternatív titkosszolgálat a Fidesznek dolgozik, és erről nyilván tud Lázár úr is. Tehát amikor azt mondja, "Gyurcsány és Szilvásy érdeke, hogy az történjen, ami a melegfelvonuláson", abból a Navracsics-algoritmus alapján arra következtethetünk, hogy a Fidesznek, illetve a szóban forgó brancsnak akut érdeke a két hónapja e blogban felvázolt forgatókönyv (vagy valami hasonló) megvalósulása.

A dolog azért aktuális, mert az UD Rt. botránya szerintem csak előjáték. Szilvásy emlegetése arra emlékeztet, hogy Szilvásy asztalán van a Kenedi-bizottság jelentése. És nagyon erősen gyanítható, hogy milyen gyúanyag van benne. Kötve hiszem, hogy az állambiztonsági branccsal oly szívélyes viszonyban lévő létező jobboldal szó és tett nélkül végighallgatná. Jó esélye van valamilyen súlyos erőszakos provokációnak, ami a Rendteremtő (nem Gyurcsány és Szilvásy) érdekét szolgálja, de amit Gyurcsányra és Szilvásyra kennek. (A) képtelenek megvédeni az állampolgárok épségét stb., B) direkte ők szervezték a terrorakciót a sajátjaik ellen, hogy mentsék a politikai bőrüket.)  Lázár polgármester, képviselő, elnök úr nyilván nem saját agyából kipattant, magabiztos, jobb féltekés összeesküvés-elmélete pedig ezt készíti elő lélektanilag és píárilag Úgyhogy nagyon érdekel, hogy mi lesz a szó és a tett, és mikor. Holnap? A jövő héten? Két hét múlva? Úriember nem köt fogadást.

Update:
Háttérhangok a piacon:
"Jössz a cigányverésre?"
Cigányok között viszont arról van szó, hogy vidékre menekítik a gyerekeiket. Link a forgatókönyvről az első bekezdésben. Onnan meg további linkek , pl. a nevezetes Bíró András-interjúra.

Update, szeptember 23.
Nem különösebben meglepő Szilvásy bejelentése, hogy az elbocsátott légióból alakult UD Zrt.-nek az Orbán-kormány két titokminisztere is adott (politikai jellegű) megbízást.

A borítékolható ködösítési hadművelet annak rendje és módja szerint megkezdődött a múlt héten. (Ilyenkor bevált módszer, hogy előrebocsátjuk: a tényeket, csakis a tényeket írjuk le. Majd a nekünk szimpatikus feltevéseket bizonyosságként közöljük, és leírjuk a valószínűsített összefüggést, míg az ellenoldal mellett szóló egyértelmű tényeket szelektáljuk, feltevésnek minősítjük vissza, és figyelmeztető macskakörömbe rakjuk.)

Demeter Ervin pillanatnyilag ott tart, hogy
– az UD Zrt-vel folytatott telefonbeszélgetéseiből mindent vállal (evidenciának beállítván, hogy ezeket nyilvánosságra hozza, aki akarja – akkor mért is nem evidencia a Csányi-beszélgetés nyilvánosságra hozatala?) Ez max annyit mutat, hogy a beszélgetésekkor számolt a lehallgatással, ami titkosszolgálati szakembernél alapvető.
– Valamint hogy ezzel a kormány a figyelmet tereli el blablabla, ami a szokásos hóttuti magyarázat, amikor már elfogytak az érvek.

Kövér László viszont nem szokott ködösíteni. Ami a szívén, a száján. És most ez hadüzenet volt, frontális támadás. Kíváncsi leszek dr. Kövér tűzokádó nagyjelenetére. Meg a Fidesz ellenlépéseire. (Nem a rizsára: az eksönre.)

Más: miért nem beszél senki Pintér Sándorról? (Van most egy érdekes könyv, ami az én teóriámat erősíti, erről külön poszt szól, ha ráérek.)

Megint más: borzasztó vicces, hogy a Magyar Gárda most lemondott ex-ejtőernyős, ex-békefenntartó parancsnokának papája a Munkásőrség utolsó országos parancsnoka (ez  meglepett, ennyire nem követem figyelemmel a nyilas médiát, pedig megírták). De már bocs: biztos csak poén? Elég szépen illeszkedik ahhoz az elméletemhez, hogy itt a frakciókra oszlott állambiztonsági > nemzetbiztonsági apparátus (nem is beszélve az átmenetileg kirúgottakról) sokkal több mindenbe kavar bele, mint azt az ártatlan laikusok hinnék. Jut eszembe: lehet tudni, hogy mi Imiblues polgári foglalkozása? Megöl a kíváncsiság.