Ez annyit jelent, hogy az MSZP kommunikációért felelős középfiatal másfeledvonala, a soron következő vezető garnitúra nem csupán cinikus. Hanem, mivel cinizmusát még csak leplezni sem próbálja,irgalmatlanul és feneketlenül buta is, alkalmatlan politikusnak. MIndezt úgy, hogy választási győzelemre annyi az esélye, mint hópehelynek a pokolban, ahogy a művelt angol mondaná. Úgy kéne húzniuk, hogy a vadlúd hozzájuk képest kolibri. Nem mintha nem lettek volna bőven eddig is erre utaló jelek. Azt, hogy Gyurcsánynak mennie kellene, régóta mondom. Egy további érv, hogy ezeket (is) hagyja ténykedni mint pártelnök .

Nem fárasztok senkit azzal, hogy a másik oldalról hozok párhuzamos példákat. Véleményem bőven itt, tömören: O. "az utóbbi hat évben mindvégig rossz – eltökélten ostoba, immorális, tartós kihatással kártékony és ráadásul sikertelen – ellenzéket vezetett".

Láthatóan egyik rosszabb, mint a másik. Csapdahelyzet, katasztrófa.

A HÖOK-kommandó feltőkésítését és operatív eszközökkel eszközökkel való hatalomra juttatását célzó kísérlet célja pedig egyértelműen az volt, hogy ne legyen semmiféle harmadik változat, immoralitáson, butaságon és katasztrófán inneni kiút. (Mondjuk nem véletlen, hogy az a Stumpf állt mögötte, aki a kétharmados Fideszben az 1988-as Hazafias Népfrontot álmodja újra. Azt  a világot, ahonnan indult. Elment 20 év.)