Legalábbis ritkán látni annyira manipulatívan terelős közvélemény-kutatást, mint ez. És elég feltűnő volt, hogy a Századvég, amelyik azért nagyobb szabású dolgokkal szokott foglalkozni, mért van így ráizgulva a témára. No lám, "S., a volt kormánytag". Hát ilyen csak egy van, a Századvég Alapítvány elnöke.

Itt valószínűleg nem a szokott fideszes jobboldalikispárt-nyírásról van szó, hanem a következőről:

A kormányváltásnak két útja rajzolódik ki. Az önök odaadó bloggere már mindkettőt felvetette.

Az egyik: az előrehozott választás, elsöprő Fidesz-győzelemmel. Ezt Tölgyessy vázolja fel, azzal a magyarázattal, hogy az "utolsó utáni esélyt" kapó Orbán kormánya minden bizonnyal rossz lesz, de a) legalább megnyugszanak a buzgó hívek, b) a nem annyira buzgó szavazók végre rájönnek, hogy ez sem megoldás, merthogy a bőrükön tapasztalják, ennél kevesebb nem elég az okuláshoz.

A másik: egy MSZP-SZDSZ-MDF koalíció Gyurcsány nélkül. Erre Bokros céloz a mai ÉS-ben (is). Fodor is e felé kapirgál, de rettentő amatőr módon (és látható MDF-undorral), aminek az a legesélyesebb eredménye, hogy a szocik  Gyurcsánnyal és a Szadival együtt zuhannak le a vár fokáról. De elég valószínű, hogy ha a szoci frakció kellően nagy része belemenne egy Bokros-kormányba (akinek a neve, s nemcsak az övé, feltűnően hiányzik a Szadi jelöltjei közül), akkor Dávid Ibolyának támogatható lenne. Szóval ezt akadályozná meg a Fidesz. Hogy milyen úton-módon, az előrevetít valamit a másik megoldás karakteréből.

Update 1.
Én mafla. Az "Elnök Úr": Csányi Sándor.
OTP? Biztonság? > Pintér Sándor. (Ez valami bűbáj, hogy pont  A mások életét nézték meg együtt a Mamutban. Senkinek nem esett le a poén, a Spéder-féle Indexnek a legkevésbé.)
Pintér Sándor? > A Brancs.

Update 1.1
Jé, mit is írtam 6 napja (Elefánt Kötcséről, 7. komment)? "Függetlenül attól, hogy Navra milyen szerepet vállal … csak arra a poénra akartam felhívni a figyelmet, hogy rendszeresen olyasmikkel támad (eltérően a _reaktív_ Szíjjártó-brigádtól), amivel bármely pillanatvan megtámadhatják a saját csapatát. Azaz papírforma szerint nagyon hamar várható valami állambiztonsági botrány és valamilyen muris Orbán-égés :-)"

(FEV az Orbán-égés – egyelőre – nem ez, és ha egyszer esetleg ráég, akkor nem lesz muris.. Inkább Lázár György cikkét ajánlom az ÉS-ből, az amerikai diadalútról, amiről csak Amerikában nem tudott senki.)

Update 2
Az olvasni tudók figyelmébe: Stumpf tiltakozik:

Nagyon határozottan visszautasítom azt a feltételezést, hogy bármilyen megbízást adtunk volna bármilyen cégnek Dávid Ibolya megfigyelésére.

Csakhogy ezt senki se állította. A lehallgatott exállambiztonságiak sem, ők is csak azt mondják, hogy Stumpfék pénzelik Almássy Kornélt. Ezt viszont Stumpf nem cáfolja.

Sem nekem, sem a Századvégnek semmi közünk nincs ehhez az ügyhöz,

Ehhez nincs. A pénzeléshez van.

semmilyen összeesküvést nem szerveztünk Dávid Ibolya ellen.

Ugye, minősítés kérdése, hogy minek nevezzük. "Nem vettem részt semmilyen taggyűlésen." Bizonyítsa be valaki a magyar királyi bíróságon, hogy Almássy pénzelése: összeesküvés.