A Magyar Nemzet híreit evőkanálnyi sóval kell fogyasztani, de most különösebben éles szem nem kellett ahhoz, hogy valaki lássa: tökmindegy, milyen programmal jön elő Gyurcsány, a Szadinak nem lesz jó. Ők nem akarnak visszamenni Gyurcsánnyal a koalícióba, azaz meg akarják buktatni, kész. Hozom érv, ahogy jön.

Most félresöpörve azt a kérdést, hogy milyen politikai hasznot várnak az intrazigenciától, – a Gyurcsány-utálatból biztos nem ők fognak profitálni -, még mindig megmarad a következő: jó, de akkor kit vagy mit akarnak helyette?

Erre Fodor Gábor válaszol a Népszabadságban: szakértői kormányt.

Mire Nyusztay Máté megkérdezi:
– Az SZDSZ vezetőségéből azt halljuk, nincs realitása ennek a felvetésnek, és nem csak azért, mert az MSZP aligha szúrja önként mellbe magát. [Vö. Gréczy Zsolt kormánykommunikátor a Stopon, tegnapelőtt:  "Szakértői kormány nem létezik." -Tf .] Tudna akár csak egyetlen olyan embert mondani, akit valamennyi politikai erő elfogadna és elismerne, mint pártoktól független szakembert, és ő is vállalná a feltehetően nem hálás feladatot?

Fodor válasza:
– Nem kell mindenkinek megfelelni… Amúgy pedig tudnék mondani ilyen embert. A parlamenti konszenzust nem tartom kizártnak ebben a kérdésben.

Ehen. Én is tudnék olyan embert, akiből némi – áprilisban megkezdett – háttérdiplomáciával és szerencsével oyan miniszterelnök-jelöltet lehetett volna csinálni, akit talán elfogad 194 képviselő. De hát a Szadi öt hónapig semmi jelét nem mutatta a háttérpolitizálásnak, kompromisszum- és szövetségeskeresésnek. És Gyurcsány gyatra, bátortalan, de jó irányba mutató kezdeményezését szíjjártói modorban lesöpörve még a párbeszéd kezdőpontjának sem képes elfogadni. Fodor ezek után "nem zárja ki" egy megnevezetlen jelölt esetében a konszenzust ugyanezekkel a szocikkal + Dávid Ibolyával + az ugrásra kész Orbánnal és szókimondó fundi barátjával. Itt nem az a kérdés, hogy Fodor a Holdon él-e, hanem hogy melyiken.

Ceterum censeo, Gyurcsánynak mennie kell – de atyaég, NEM ÍGY!

"website