Írtam a minap két posztot az olimpiai "mozgalom" ocsmány politikájáról és csibészségéről, meg kettő másikat az állambiztonsági lobbiról.

A két téma most találkozik a boncasztalon.

Összeesküvés-elmélet? Hüm.

Tokióban "a 274 fős olimpiai küldöttségből különböző szinten 42-en voltak érintettek az ügynöki munkában. Ekkor már világosan kimutatható a titkosszolgálat célja: minden sportágban legyen legalább egy ügynök".

A legszebb ez: "Sportdiplomáciai érdekességként említette: a magyar vízilabda-válogatott 1964-es tokiói aranyérmét egyebek mellett annak köszönhette, hogy a jugoszláv-magyar mérkőzésen a játékvezető, akinek a felesége magyar volt, "felhozta" a magyar csapatot 3:0-ról 3:3-ra, ami elegendő volt a végső győzelemhez. Kétes dicsőségként értékelte a sporttörténész, hogy a magyarok – mint mondta – az olasz pólóválogatottat 1.500 dollárral megvesztegették, hogy számukra kedvező eredményt játsszanak a jugoszlávokkal. "
Felhívnám a figyelmet a "sportdiplomácia" szóra, és emlékeztetnék Kárpáti György, korabeli pólóscsillag 2006. október 23-án, a Fidesz-nagygyűlésen elhangzott intésére, miszerint "csalni nem szabad".

Akinek kétségei volnának: "az 1992-ben, Barcelonában rendezett olimpiára is készítették a titkos ügynököket a dokumentumok alapján 1990-ig, ám ennek a rendszerváltás véget vetett".

Megállapítható tehát, hogy az élsport és a körülötte sertepertélők állambiztonsági fertőzöttsége kiugróan nagy volt (akár, mondjuk, a vendéglátóiparé), és ez a fertőzöttség elválaszthatatlan volt az illicit eszközök alkalmazásától.

Azt csak megjegyezném, hogy némely 1990 előtti élsportolók és sportvezetők működése szépen belelóg a politikába. Azonkívül – ne tessék kapcsolatot keresni – az 1990 előtti fertőzöttek közül nagy valószínűséggel sokan fungálnak ma is, dehogy öregedtek ki + a mondat második fele.

PS. A létező jobboldalon is jó előre elkezdődött a Kenedi-bizottság munkájának  bagatellizálása.. Külön bűbáj, hogy a Magyar Hírlap (!) szuperhiteles forrása a Horn-kormány (!) "egykori, neve elhallgatását kérő titkosszolgálati illetékese." Egy kőkemény kommunista állambiztonsági főfaszi, magyarul. 2008-ban.. (Kéretik nem tippelni.)

"website