Június 5-én a következő hír jelent meg:

Lemondta a Crvena zvezda a ZTE elleni meccset

Mint jeleztük, július 11-re ZTE-Crvena zvezda meccset hirdettek meg. A találkozóra azonban biztosan nem kerül sor.

A Crvena zvezda sportigazgatójának küldtünk egy faxot, amelyben kértük, hogy a csapat érkezésével, szerelésével, étkezésével kapcsolatban szíveskedjenek minket informálni – tájékoztatta a ZTE honlapját Németh Ottó technikai vezető. – Gyorsan érkezett a válasz, ami meglepetésünkre azt tartalmazta, hogy a klub az előzetesen már lefixált mérkőzésünket, amit a szerb médiumokban is meghirdettek, a Zdenek Zeman edzővel történt egyeztetés után szakmai okok miatt lemondják. Sajnálatukat fejezik ki, hogy nem jött létre a találkozó, de bíznak abban, hogy egy későbbi időpontban megvalósul.

Milyen kár,
Megjegyzem, hogy az FK Crvena Zvezda Beograd mezének viselése, ezzel az emblémával:
""

Magyarországon bűncselekmény, hiszen a kommunizmus túlélő zalai áldozatait az önkényuralom terrorjára emlékezteti. A Crvena Zvezda mezének eltűrése magyar sportpályán ezért törvénysértés lenne, és a sztálinizmus rehabilitálását jelentené. Nem ezért csináltuk a rendszerváltást. Végül is tehát szerencse, hogy nem jött létre a meccs, bár a kitűzött nap előestéjén Strasbourg, egyhangú döntéssel, megpróbálta elhomályosítani az egyértelmű igazságot.  (Hja, volt ott szerb bíró is.)

PS.
Tudomásom szerint a vörös csillag mint grafikus szimbólum nyilvános viselése (úgy önmagában, kísérő aktusok nélkül) Magyarországon és Litvániában van betiltva. A horogkereszt Ausztriában, Brazíliában, Franciaországban, Magyarországon és Németországban.  A világon tehát egyetlen olyan hely van, ahol a vörös csillag és a horogkereszt is be van titlva: Magyarország. Ennek két magyarázata lehet: 1. Magyarország a világnak az az országa, amit a legeslegjobban megtiportak a totális diktatúrák, 2. a magyar politikai osztály világrekord méretekben infantilis (és ami ezzel együtt jár: hazug).

"counter"