Leszoktam már róla, hogy a saját sérelmeire oly kényes magyarországi létező jobboldal professzionális politikusaitól és hű értelmiségi rohamcsapatuktól az emberi jóérzés bármilyen jelét várjam olyan esetekben, amikor a másik oldal jogait és biztonságát éri sérelem. Bár, ugye, ez a bizonyos emberi érzés volna a konzervativizmus alapja.

Amíg nincs állásfoglalás a tegnapi gyalázatról, olvasgatom a létező jobboldal civil fórumait. Ott jobb a mezőny. "Ez a csőcselék elszabadult, irracionális dühöngése, a kulturálatlanság mélypontja, a civilizált viselkedésre való képtelenség bizonyítéka. A mai nap eseményeiből óriási botrány lesz" – írja ergé a Reakción. Tökéletes. Lesz-e vajon professzionális-politikai képviselője?

Más fórumokon (nem adok linket, a belem kifordul) a magyarországi létező jobboldal automatizmusai szólalnak meg, két egészen kiszámítható érvelési vonal:
1. Érthető, jogos felháborodás, a kormány az oka egyetlen közvetítéssel. (Nem kellett volna a buziknak provokálniuk, akkor az emberek [atyaég] nem adtak volna hangot [atyaég] jogos elégedetlenségüknek.)
2. Ez is attól van, hogy szar a kormány, mert nem tudja elintézni, hogy a rendőrség megelőzze a rendőrök kővel dobálását, nincs nálunk közbiztonság, bezzeg Orbán alatt rend volt, [a libsik] móresre voltak tanítva és nem dobáltak kővel,  és különben is, ez a kormánynak használ, akkor meg mért ne hagyta volna stb. (Sejtésem szerint ha a Fidesz nyilatkozatot ad ki, abban kb. ez lesz, a gázáremelés futó említésével. Ne legyen igazam.)

Betoldás: 12.33
Igazam lett (a gázáremelés valamiért kimaradt):

"A Fidesz elutasítja a gyűlöletkeltés és az erőszak minden formáját. Ugyanakkor elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a kisebbségi kormány tehetetlensége miatt a rendőrség továbbra sincs abban a helyzetben, hogy biztosítani tudja a köznyugalmat."
Betoldás vége.

Hivatkozással az előző posztra,* függetlenül a kormány képességeitől és az ügy előtörténete kapcsán általam is szidott  rendőrség pozíciójától:

Aki a saját maga által tervezett törvénysértő, erőszakos utcai megmozdulásra magával viszi a saját, védtelen gyerekét, az nem ember gazember, gonosztevő, bűnöző, börtöntöltelék, akasztófáravaló, bandita, bitang, briganti, szarházi, rongy, szemét, emberi érzéseiből kivetkőzött, perverz szociopata, ágyúból kellene kilőni, az ördögnek adta a lelkét, Istentől elrugaszkodott stb. És aki azt, hogy ilyen állatok ma Magyarországon léteznek, a mostani kormány nyakába akarja varrni, egy idióta.

Köszöntem.

* Meghökkentő módon egy pillanatig fenn volt a blog.hu főoldalán.

"site