Van két magyar vonatkozású hír Pozsonyból. Az Új Szót is jó lapnak tartom, de most az általam igen kedvelt Paraméter változatát linkelem be, ők az eredeti magyar forrás.
Az egyik:  A Hospodárske noviny és Bugár Béla szerint Csáky Pál, az MKP jelenlegi, duraysta elnöke egymillió koronát kért a hozzá közel álló Madách kiadó számára, cserébe az ellenzéki szabadságjogi szolidaritás felrúgásáért. (A Hospodárske noviny egy korrekt, liberális napilap, amilyen nálunk, hm, csak cipőkanállal van.)
A másik: a szokott majomparádé szervezetecskék mára tüntetéseket szerveznek a nagykövetségek elé, a szlovák külügy máris felkapta a vizet..
A két balhé egybeesése természetesen perfekt véletlen, az antiliberális erő korrupciós botrányáról a rokonszenvező hülyegyerekek utcai hőzöngése egyáltalán nem akarja elterelni a figyelmet oly módon, hogy rokonszenvet kelt a korrupt antiliberális erők "ügye" iránt, némi mártírkodással egybekötve.
Itt kénytelen vagyok nem álszerénykedni, és beidézni egy régebbi kommentet, amit Hitetlen Tamáska posztjára írtam, amikor Csáky az MKP zsugorodó népszerűségének gyógyítására a kánikulai pangásban előkapta a Benes-dekrétumokat, és ezzel sikerült befírolnia a teljes anyaországi politikai establishmentet, Sólyomig és Göncz Kingáig.

"Az eseménysor azzal kezdődött valamikor a legforróbb kánikulában, hogy Durayék a tökéletesen indokolt és másfél évtizede tolódó bocsánatkérés javaslatát (amit ugyanők elutasítottak 92-ben, amikor Havel felajánlotta) megfejelték egy kárpótlási ötlettel. Eszerint anyagi kárpótlás is járt volna külön ezért (noha pl. Barak szerint ez igen nagyrészt már megtörtént), de nem egyénileg, hanem egy alapítvány kapta volna, "mint a zsidóknál". Namost egyrészt méretes torzítás közös nevezőre hozni a Benes-dekrétumok következményeit a holokauszttal (az egyik népirtás volt, a másik nem, ennélfogva a másiknál praktikusan indokolt az egyéni helyett a kollektív vagyoni kárpótlás, az egyiknél nem).Másrészt ha egy Duray szabású ht magyar politikus és az "alapítvány" szó kerül egymással közeli kapcsolatba, akkor sokaknál megszólal a vészcsengő, és ezek a sokak nem feltétlenül szlovák nacionalisták."

Na, ilyesmire gondoltam.