Most interaktív leszek. Ki írta az alábbiakat? Az első helyes megfejtőt karácsonykor megajándékozom egy korszakos jelentőségű könyvvel. Becsszóra, számon lehet kérni rajtam.

Aszongya:

—–
Kossuthtól megtanultam, hogy még a lehetetlen helyzetben is harcolni kell az igazságért, még akkor is, ha fizetségre nem számíthatunk. Plátontól megtanultam, hogy a kétezer éves álmot merni kell álmodni még akkor is, ha nincs sokkal közelebb a megvalósuláshoz, mint akkor, amikor az álom megszületett. De a generációk sora álmodja újra, és araszolva ugyan, kissé érdesebben, mint ahogy az álmodója megálmodta, az emberiség erkölcsét befolyásolja. A tyúk lépéseiben is van racionalitás, és az is előre halad. Seneca sem hagyott tanulság nélkül. Nemcsak élete, de gondolatai is belém ivódtak, és legalább saját gondolataimba gyökeret eresztettek. Bibó István élete példáját adta tanulmányai mellé. Bebizonyította, hogy a hajón fenn kell maradni az utolsó pillanatig. Hogy nem mindig a pillanatnyi győztesnek az igazát harsogja a nagybetűvel írt élet, és hogy a harcunk valamikor materializálódik. Ha mást nem, utódaink figyelmét felhívja, gondolatait és talán cselekedeteit befolyásolja.
—–
Hm?


Betoldás, 04.19, 19.00

Ide is beírom: A megfejtés határideje: hétfőn reggel 6 óra. Bízom benne, hogy addig összejön (ha nagyon nem úgy látszik, esetleg adok még egy segítséget). Ha nem, akkor az kapja a könyvjutalmat, aki szerintem a legközelebbi találatot érte el.

Betoldás, 04.21. 06.00
Mint mondtam, az illető tetvékenységéről mindenki tud, a nevét kevesen jegyezték meg. Tehát nem egy közszereplőt akarok leleplezni, hanem egy stílust, egy magyar viszonylatban örök magatartásmodellt. Magyarán, hogy milyen országban élünk.
Megfejtés a friss posztban.