A mai ÉS-ben Bauer Tamás alaposan elemzi a Fidesz nemzetrontó "felperzselt föld" politikáját. (Hogyan teszik módszeresen lehetetlenné a kormányzást, és ártanak súlyos kihatásokkal az országnak is, csak hogy ártsanak a kormánynak. Azért a szocik és a szadi is megkapja a magáét – utóbbi többek között azzal, amit már bátorkodtam leírni: hogy zokszó nélkül asszisztáltak Medgyessy őrült költekezéséhez, aztán az adócsökkentést erőltették az államcsőd árnyékában.)

A Népszabadság címlapján három mosolygó arc, átadják a Fidesz által támogatott tb-népszavazás aláírási íveit:

– Gaskó István, a szakszervezeti eszmét megcsúfoló, gerillaeszközökel dolgozó posztkomcsi szabotőr (lásd: felperzselt föld),
– Palkovics Imre, a már indulásakor értelmetlen, mára talaját és tagságát vesztett Munkástanácsok-mozgalom elnöke, naná, hogy hű Fidesz-szatellit,
– és az Albert házaspár férfitagja, a Civil, Aki Lám, Beleszólhat A Kormányzásba, mert szép és okos (ellentétben a kormánnyal, amelyik egyre kevésbé szólhat bele a kormányzásba, mert nem feltétlenül azt csinálja, ami a szép és okos civileknek tetszik, tehát egy szélsőséges reakciós klikk, amit szét kellene zúzni, copyright by TGM).

Mármost egy olyan népszavazásnak örülnek, aminek a Gyurcsány-kormányra nézve következménye nincs, mert a szocik már eleve úgy szövegezték meg a törvényt, nehogy épeszű befektető beszálljon az egészségbiztosításba, de most még azt is visszavonták. Viszont 2011-ig "kikarózza" (ahogy Tölgyessy mondja) a következő, mvsz Fidesz-kormány mozgásterét. 

Mosolyognak a lelkecskéim. Szegény hazám.