Azt olvasom Horn Gáborról a Szadesz honlapján:

A kétgyermekes, közgazdász-tanárnak jelenleg az a legfőbb dolga, hogy megtalálja a közös hangot az SZDSZ koalíciós partnerével. Ez nyilván nem mindig egyszerű feladat, de a volt középiskolai tanár szerencsére rendelkezik a megfelelő együttműködési készséggel (néha talán a pedagógiai érzékére is szüksége lehet). 

meg:

Mint a Miniszterelnöki Hivatal koordinációs politikai államtitkára, Horn Gábor folyamatosan próbálja csökkenteni az előforduló feszültségeket a két kormánypárt között

.

Erre föl a koalíciós egyeztetésért felelős államtitkár, amikor azt hiszi, nem hallják:

"Nem azt mondták Feri, hanem azt, hogy menj a p…csába! Valljuk be!" A beszéd többi részét is kísérték Horn megjegyzései. A miniszterelnök köré felsorakozott MSZP-s vezetőkre például azt mondja: "Ez kemény, ez a csapat kemény." 

Mindezt az SZDSZ általa irányított, penetránsan ostoba és ordítóan sikertelen kampánya után.

Namost a sokkal nagyobb kaliberű, sokkal kevésbé kényes pozíciót betöltő Samantha Power kisebb, és nem a saját oldal ellen elsütött gorombaságért ("Hillary is a monster") azonnal lemondott, és nem győzött szabadkozni.

Hornnak értelem szerint azonnal le kellene mondania, és elta… vissszavonulnia a politikai életből. Minimum a koalíció megmentése érdekében. Ha nem ez lesz, és nem teszi magától, vagy a szocik nem követelik, vagy a pártja megvédi, akkor nem tudom, mi van, Illetve tudom.