A magyar politika elit résztvevői -  írja KFG

képtelenek párbeszédre és valamifajta széles körben elfogadható konszenzusra egyáltalán törekedni még olyan kérdésekben is, mint például az egészségügy, a tanügy, illetve a nyugdíj kérdése, amelyekben a meghozott döntések egy-egy kormányzati ciklust jóval meghaladó időtartamra befolyásolják fontos alrendszerek sorsát.
…a párbeszédképtelenség miatt esélyünk sincs egyről a kettőre jutni, miközben a szemünk láttára sorban húznak el mellettünk a szomszédaink. … a parlamenti pártok egyre szélesebb tömegek számára képtelenek politikai képviseletet biztosítani.

Nekem meg az a véleményem, hogy a mellettünk elhúzó szomszédok politikai elitje ugyanolyan gyarló emberekből, ugyanakkora, esetenként még nagyobb faszokból áll (hogy stílszerű legyek).  Viszont a politikai rendszerük egészségesebb, míg a magyarba bele van kódolva a katasztrófa.
Ha pedig nem megyek el szavazni, akkor ezt a rendszer fenntartói úgy értelmeznék, hogy úgy viselkedek, ahogy a bamba magyar nép szok, nem érdekel a politika, azaz felőlem a politikai rendszer mehet úgy tovább, ahogy megy, tehát megint lehet elmebeteg népszavazásokat tartani az idők végezetéig (már készülnek a következők). Úgy értem, ez a népszavazás a politikai rendszer betegségének súlyos tünete. (Nem mondok "alkotmányos rendszert", mert hol van már itt alkotmány?)
A megfelelően elhelyezett ábra vagy szöveg viszont egy milligrammnyi figyelmeztetés lehet a fenntartóknak, hogy érdekel a politika, de…
Ezer milligramm pedig már egy gramm, és így araszolhatunk a megértetés felé.

PS. Ha már lúd: Hogy én milyen kurvára unom ezt a permanens gázáéremelésezést...