Teljesen egyetértek Letter Force tömör értékelésével: "ez van", mármint amit Hazafi Zsolt leír. De azért van ezenkívül más is.

1. A vesszőparipám: A politikai életet nem lehetett volna lebutítani az "Akartok 300 forintot fizetni a háziorvosnál? – Micsoda hülyeség, dehogy akarunk !- Akkor a kormány monnyonle!" szintjére, ha a világviszonylatban is páratlanul el…..tt alkotmányos/intézményi rendszer nem tenné lehetővé. Azon viszont csak kétharmaddal lehetne változtatni, tehát egy elsöprő Fidesz-győzelem után legalább elkezdődhetne valami – ismeretlen irányból  – a romokon (lásd az Utas és holdvilág végét, a Gödel-tételt, Murphy törvényét stb.).

2. Elsöprő győzelem esetén a Fidesznek nem okozna gondot saját maga meghazudtolása az "igandozó" választók előtt. (A törzsszavazók úgyis bevesznek mindent, amit a fárosz csinál.) Bolondok lesznek "igazságbeszédet" mondani. Néhány kirakatperrel és hasonlókkal adnak a vérszomjnak, minden felelősséget rálőcsölnek az Ellenségre. Ha így győznek, ez a folytatás borítékolható. 

A baj a következő: a Fidesz körül iszonyú az értelmiségi -szakértői brancs minősége. Ezt már a Szent István terv bizonyította (amit Orbán egy gyenge pillanatában pártprogramnak nevezett ki), de a hivatalos pártprogram és a hasonló, szakmányban termelt manifesztumok se jobbak. A kérdés az, hogy ha a Fidesz mégiscsak megtehetné, kivel  folytatna normális politikát.
TGM a bolondéria közben is megmaradt éleslátásával felhívta a figyelmet arra, hogy kiváló konzervatív műhelyek vannak, de arra is, hogy ezeket a politikacsinálás közelébe sem engedik.  (Amúgy nem tudom, pl. Lánczi András hogyan intézi el magában erkölcsileg, hogy ehhez a folyamatos agyrémhez adja a támogatását.) Egy radikális váltás esetén már pedig már csak azért se tudnának könnyen hozzáférni, mert a saját harmadikutas hülyeségeikben lángolóan hívő értelmiségi, szakértői és üzleti társ- és potyautasok tömege rögtön benyújtaná a számlát. És az első időszak nagyrészt az ő hatalomhoz, pozícióhoz és megrendelésekhez juttatásukkal telne.

PS. Lásd 3. komment:
Ezért kell árgus szemmel figyelni minden jelét annak, hogy a papíron független magyar bíróság nem tölti be a hatalmi feladatát (személyiségi jogi és sajtóperek, Budaházy). Ha ma befekszenek a jóbarát politikusnak, vagy pátyolják a bíróságot megsértő, demokráciaellenes csürhét, mi lesz holnap? (És ezért is örvendetes Sajó strasbourgi mandátuma. )