Budapest, 2007. december 17., hétfő (MTI) – Nem választotta meg az ombudsmanjelölteket hétfőn az Országgyűlés: sem Nagy Boldizsár, sem Péterfalvi Attila nem kapta meg a szükséges kétharmados támogatást.
A jövő nemzedékek ombudsmanjának jelölt Nagy Boldizsár megválasztását 98 igen, 245 nem szavazattal utasította el a Ház, Péterfalvi Attila eddigi adatvédelmi biztost 207 igen, 143 nem voks mellett nem választották újra.
A Fidesz, KDNP, az MDF és az SZDSZ korábban azt jelezte, hogy mindkét jelölt megválasztását támogatja, az MSZP-ben nem volt kötelező voksolás, mindenki a lelkiismerete szerint szavazhatott.

Péterfalvi egy tévedés. Az volt, amikor a Fidesz kineveztette Majtényi után, és tévedés az újrajelölése is. (Hogy csak egyet mondjak: Nagy Testvér-díj.) Nem az a baj, hogy "jobboldali", hanem hogy sötét.
A "jövő nemzedékek biztosa" koncepciójának Nagy Boldizsár volt az egyik fő apostola, bár meg kell adni, hogy nem értelmezte olyan egyszínű haragos-zölden, mint Sólyom. Megfelelő embert a nem megfelelő helyre… Az érdekes az, hogy a Fidesz, ígéretével ellentében, nem szavazta meg. Úgy látszik, az utolsó pillanatban rájöttek, hogy liberális.
Hogy a Fidesz nem tartotta adott szavát, az egy dolog. Izgat valakit Magyarországon? Ugyan.
De ha egyszer már a szocik megszavazták ezt a világviszonylatban egyedülálló sületetlenséget kezdeményezést,
 1. miért nem képesek megszavazni a posztra Nagy Boldizsárt, aki mégiscsak egy kulturált, balliberális nemzetközi jogász, egyáltalán nem valami sötétzöld őrült? Majd megszavazzák Sólyom következő jelöltjét, valami falubolond vidéki docenst, csak azért, mert nem fogják tudni, kicsoda. Aztán majd kormányváltás előtt/után pluszba' szivatja őket.
2.. Sólyom a rá jellemző rosszmájúsággal bejelentette, hogy karácsonykor kénytelen lesz pihenés helyett az egészségbiztosítási törvényt vesézni. Mármost elnökünk az elsős szorzótábláról be tudja bizonyítani, hogy alkotmányellenes, ha olyanja van. Miért kellett ilyen pimf személyi ügyben pont most hergelni ezt a betegesen hiú öntörvényű embert?
Persze az sem hír, hogy a szocik, ha "a lelkiismeretükre hallgatnak", egy belső-afganisztáni birkanyáj kollektív IQ-jával bírnak.