Rendben, hogy rövid, dehát egy kishírt mégis megérdemelt volna. Mégiscsak Magyarország első politikusáról, + egy világlapról és egy eléggé elismert gazdasági szaklapról (The Banker, lásd alább) van szó.Nem azt mondom, hogy Olt cikke nincs jól megírva, és nincs joga az MSZP balos-népieseinek álláspontát közvetíteni, dehát ez mégsem mondható a messziről jött ember friss szemű tényfeltárásának. Amellett – ha nem vagyunk is naivak – a magyar gazdaságban nyomós befolyással bíró üzleti mogulok álláspontja semmivel sem kevésbé legitim és semmivel sem kisebb hírértékű. Szeretek az összeesküvés-elméletekben csemegézni, de most hagyjuk a műfajt, és fogadjuk el: csak feltételes reflex a magyar sajtóban az, hogy semmiről nem vesznek tudomást, ami ellentmond a “komplett idióta pancser” Gyurcsányról alkotott képzetének. (A magát jobboldalinak gondoló sajtóban ez a “veleszületetten szadista őrült népirtó börtöntöltelék” caligulai koszorújával egészül ki.) Az IHT cikke itt.
További részletek az előző posztban.
A cikk szerzője Karina Robinson, a Banker szaklap vezető szerkesztője és kolumnistája (www.thebanker.com), az ő e havi kolumnáját vették át. Csányi Sándortól itt azt idézi, hogy Gyurcsány hozott jó döntéseket is, de az állam működési költségeinek csökkentésével (beleértve a helyhatóságokat) késlekedik. Egy tavaly ilyenkor készült interjúban (ezt idehaza szintén mély hallgatás övezte) közölte, hogy bízik a kormányban, és nem nagyon zavartatta magát Őszödtől.
Szóval az is idegesítő, ha a sajtó megy a kolomp után, és más ingerekre nem érzékeny – de legalább a tényleges erőviszonyokat és együttállásokat ne hallgatná el a Zemberek elől.

PS. Most látom, hogy mégiscsak hír. Jé és nahát. Az eseményhez képest egynapos, a reggeli posztomhoz képest 8 órás késéssel, ha jól saccolom, a második posztom után az MTI-nek sikerült kiadnia, és a fürge hvg online 16:52-kor fel is töltötte – kvázi kivárva Szili ma délutáni, hadüzenet-felhangú károgását. Hadd tudja az a hülye állampolgár helyükre tenni a dolgokat.