Szóval a sok nemértem között ("nem értem, miért nem tűnik fel a komplett magyar sajtónak, hogy…") van a következő:
1. A szocialisták egymás közt tradicionálisan hajlamosak ezen az "elkúrtad, húgyagyúkám" nyelven  beszélni. Az őszödi beszéd stílusában nem volt semmi különleges.
2. Gyurcsánynak esze ágában sem volt szó szerinti értelemben "bevallani", hogy "végighazudtuk a négy évet". Retorikai túlzás, hiperbola,  minden tankönyben megtalálható. Kövér se szó szerint gondolta, hogy akassza fel magát, aki nem akar olimpiát rendezn, mint arra Gyurcsány precízen rámutatott. Aki viszont a hangfelvételt készítette, az gyöngyszemet talált, mint Gyurcsány azzal a bizonyos szombathelyi kazettával.
3. Itt a fekvőrendőr: nem lehetett előre tudni, hogy Őszödön egy ekkora gyöngyszem hangzik el. (Csatlakozom a képzavargó irányzathoz.) Ez azt jelenti, hogy nem külön az őszödi beszéd lehallgatására készültek, hanem valakik rendszeresen és törvényellenesen lehallgattak zárt üléseket (frakció, kormány stb.). Őszöd nem egyedi eset volt, hanem egy a sok közül. Csak most a gyöngyszem súlya elég nagy volt ahhoz,. hogy megérje a törvényellenes lehallgatás felfedését.
4. Még mindig az összeesküvés-elméleten innen: A ketős állampolgárságról szóló népszavazás tévévitájában Áder érvként egy bizalmas román minisztériumi anyag fénymásolatát lobogtatta. Ha jól emlékszem,. senki sem tette fel a kérdést, hogyan kerülnek Áderhez bizalmas román minisztériumi iratok. Erre végül is a Mucuskagate adta meg a választ. Mely botrány kapcsán Kövér László óne zsenír közölte, hogy neki a titkosszolgálatokból külön úton jelentenek. Ha jól emlékszem,. ekkor se nagyon piszkálta senki, hogy ezt mennyire nem lehet törvényesen. És ha akkor jelentettek neki, miért ne jelenthettek volna tavaly nyáron?

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a szoci frakcióülésekre a Fidesz telepített rendszeresen technikát. Hanem hogy van egy önjáró titkosszolgálati brancs, amelyik a szocik után is kémkedik. Erről a Fidesz tud, a szocik tudnak, és mi nem tudunk semmit. Ugyan miért?

Utóirat, más, de nem egészen más: Veressnek mennie kell. A szocik öngyilkos bambasága elképesztő.