Akik szerint "a napnál is világosabb, hogy a Bródy Sándor utca 13. földszintjén valójában nem egy baráti kör fizikai és szellemi jóllakatásáról van szó, az evős-beszélgetős estekre gyakorlatilag bárki bejelentkezhet az interneten." 
Namost Sulyok Miklós a néhai Demokratikus Ellenzék egyik legkedveltebb személyisége volt, nem írt, hanem szervezett, komoly szerepe volt pl. a Napló létrejöttében, aztán megalapította a Pont  könyvesbolthálózatot, vendéglős lett. Minden aszketizmus nélküli, ironikus egyén, aki nem szenved, sőt ad, életművész, aki jót tesz másokkal. O horror, horror, horror!
"Ennyi barátja nem lehet valakinek" – mondják a lakók. Pedig de. (A kiterjedt baráti kör pereme peremének a pereméhez nekem is van szerencsém hozzátartozni.)
Minderről a riporternek – minden jószándéka mellett - láthatóan fogalma sincs,. Említ viszont egy Sulyok-honlapot , ahol, úgymond leleplezhetően, 15 K HUF hozzájárulást kér a vacsoráért. Honlapot a magam részéről nem találtam, de kíváncsi volnék rá, úgyhogy megköszönöm, ha valaki segít. Én arról tudok, hogy egy e célra létesített iwiw-feladó küldte a meghívókat és kért 5 ezret, ami nekem bőven megérné, ha nem volnék ilyen zárkózott otthonülő családapa-fajta..
Szóval: Van egy ember, akinek úgy általában, ránézésre, világéletében az volt a "vállalkozása", hogy értelmes emberek kellemes körülmények között értelmesen kommunikáljanak. Kudarcot vallott.
Vannak városlakók, akik ilyet el sem tudnak képzelni, és az egészből a "koszt és a zajt" érzékelik. Egyáltalán, tiltakozást vált ki belőlük a városlakó életforma minden sajátos megnyilvánulása.
Van a független,,liberális demokrata nyilvánosság képviselője, aki merő jószándék, de fogalma sincs, hogy mibe csöppent.
Hát így állunk, és így is maradunk.