Szívemet azzal ejtette rabul, hogy legutóbb Scheiber professzor lányának – aki fölemlegette, hogy Semjén Zsolt MKDSZ-elnök és frakcióvezető egy antiszemita zamatú hazugsággal megsértette édesapja emlékét – azt üzente, miszerint "Ha Scheiber Máriának valami problémája van, perelje be Semjén Zsoltot". (Ebben az is benne volt, hogy a Fővárosi Ítélőtáblához tartozó esetről lévén szó, az ügy másodfokon nagy valószínűséggel a nevezetes Kizmanné-tanács elé kerül, benne a Simicska-féle kerítésflexezésből megismert Győriné Maurer Amáliával. Az eredmény borítékolható. Semjénnek szerencséje van, ha boldoggá avatással megússza.) 
Halász nagyasszony most Gyurcsány korrupcióellenes csomagájra válaszul a következőt rittyentette: "a javaslat visszás, hiszen a civil szervezetek eddig sem politizáltak, vagy ha igen, akkor már nem beszélhetünk civil szervezetekről ". 
Ehe. Ott van például Gráf Csilla, hivatásos civil. Lehet, hogy van, ki e nevet nem ismeri, de Halász Zsuzsa nyilván műveltebb ennél. G. Cs. az, aki hol a Regnum Marianum Sportegyesület, hol a Magyar Katolikus Családegyesület, hol a Kalász Katolikus Asszonyok, Lányok Szövetsége képviseletében került be sorsolással a különféle médiakuratóriumokba és tette, amit tett. Olykor egyszerre két civll szervezetet is képvisel, a biztonság kedvéért. (Most a médiatörvényt és a kuratóriumok intézményét ne minősítsük.)
Ezek természetesen műcivilek. De miért tűnne ez fel egy MKDSZ-esnek, hiszen a pártja is egy műpárt. Stabil 1%-os vagy kisebb népszerűséggel, közjogi bűvészkedés eredményeként  van több parlamenti képviselője, mint egy-egy szabályosan beválasztott kisebb pártnak. Viszont ugyanazokat a jogokat, privilégiumokat anyagi és hatalmi előnyöket élvezi. Semjén annak a késő-Kádár-kori felsőklérusnak a neveltje,. amelyik természetesnek tekintette a trón és az oltár szövetségét, viszont doktrinális tekintetben olyan ókonzervatív volt, mint annak a rendje. (Nyíri-tanítvány pap barátom mondta annó, hogy ami a Vatikánban pillanatnyilag az arany középút, az nálunk radikális "újító" szélsőség.)
Ha most a politikát nézzük: Szlovákiában a kereszténydemokraták vltték véghez azokat a reformokat, amiknek köszönhetően most elhúznak mellettünk (Fico ellenére), és amiket a Professzorok Batthyány Körétől Orbán Viktoron keresztül az utcai kreténekig terjedő egységfront magyar viszonylatban a Sátán művének tartana. A magyar parlamentben egy önmagát kereszténydemokratának kinevező kamupárt képviseli legtisztábban a slotai színvonalat. Ez a különbség.