Szóval azt mondja ez a derék ember, docens, vagy mi a szösz:
"a miniszterelnök pontról pontra rúgja fel a rendszerváltáskor kialakult társadalmi szerződést, amely demokráciáról, szociális piacgazdaságról és szolidaritásról szól".

1. A rendszerváltáskor nem volt semmiféle társadalmi szerződés. A társadalom ki volt hagyva. Érdeklődve nézte, ahogy az ellenzék megállapodik a kormánnyal, aztán megpróbálja agyagba döngölni,. És igyekezett elviselni az új undokakat.
2. Gyurcsány kínosan tiszteletben tartja demokratikus játékszabályokat (igen, még tavaly október 23. kapcsán is, nyugodtan belém lehet kötni), főleg a Fideszhez képest.
3. szociális piacgazdaságról végképp nem volt szerződés, se társadalmi, se politikai-jogi, még az Alkotmány preambulumából is kivették. A szociális piacgazdaságot Antall nyomatta, és még a saját pártja se nagyon értette, hogy mit akar vele.
4. a "szolidaritással" meg összevissza bűvészkednek, ha jól értem, Navracsics például itt az alanyi jogon járó ingyen juttatásokra gondol. Ezt szocializmusnak nevezik, de ezt is kivették az Alkotmányból, még a kezdet kezdetén, úgyhogy szerződés, az van arról, hogy nincs, hál'Istennek.