Sólyom László köztársasági elnök, 2006. december 8., Salgótarján:
"Éppen ezért tartozunk a halottaknak, de magunknak is azzal, hogy ’56 körül nem engedünk semmit összemosni. 1956 nem tűri a kétértelműséget. Van néhány kérdés, amit éppen itt, Salgótarjánban fel kell tenni.
1956-ban az volt az alapkérdés: forradalom, vagy ellenforradalom. Kádár rendszere arra épült, azon állt és bukott, hogy 56-ot ellenforradalomnak minősítette. S ma is egyértelműen le kell szögeznünk, hogy nem lehet viszonylagossá tenni az elhatárolást. A forradalom szemszögéből a Kádár-rendszer keletkezése, megszilárdítása, s ezen belül a forradalom megtorlása nem tűrhet el semmiféle, sem jogi, sem erkölcsi igazolást."

Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetőke, augusztus 25., Bp.:
"Az államfő elítéli a félelemkeltésre alkalmas rendezvényeket és a félelemmel való manipuláció eszközét is."

Wittner Mária, a Fidesz országgyűlési képviselője, augusztus 25., Bp.szerint
nyitott, tiszta arcú, hazáját féltő emberek tesznek esküt, akik "a szeretet láncával fognak össze" a "Sátán, vagyis a jelenlegi kormány és az ötven év kommunizmusa" ellen, ezért méltónak tartotta, hogy az avatási rendezvényen az 56-os forradalom jelképévé vált lyukas nemzeti színű zászló is megjelent.

Szíjjártó Péter, a Fidesz szóvivője, augusztus 26., Bp:
"Wittner Mária 1956-ban a magyar nemzet és a magyar emberek szabadságáért harcolt egy idegen szélsőséges hatalommal szemben, ami miatt őt halálra ítélték.
Ellentétben mostani bírálóinak többségével, Wittner Mária valóban tudja, milyen dolog halálra ítéltként 13 évet tölteni egy embertelen, gyilkos diktatúra börtönében. Wittner Máriát ezért tisztelet illeti, tetteit pedig ennek figyelembe vételével illik megítélni."

Kumin Ferenc, KEH főoszt. vez. Bp., aug. 27.:
"a Magyar Gárdát is az teszi félelmetessé, hogy a véleményformálók, a magas tisztséget viselő politikusok megszólalnak az ügyben, így magas szintre emelik a jelenséget."

Jan Kubis szlovák külügyminiszter, Poszony, aug. 27.:
…leginkább azt helyteleníti, hogy a Magyar Gárda alapszabálya szerint szomszédaitól, azaz Szlovákiától is meg akarja védeni Magyarországot. Kubią elítélendőnek tarja, hogy egyáltalán létrejöhetett egy efféle szervezet Magyarországon és elvárja, hogy a magyar kormány minden megtegyen, mégpedig kellő következetsségel annak érdekében, hogy ne nyerhessen tért a társadalomban.